ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εν μέσω «πυρών» η έγκριση στη Βουλή για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ! Όλο το παρασκήνιο

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής πήρε τελικά το πράσινο φως ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακρόασης για τους νέους Προέδρους του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη τα αίματα άναψαν όταν έγινε αναφορά στο πρόσωπο του Βασίλη Πλαγιανάκου και τη σχέση του με τον παραιτηθέντα πρόεδρο Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου επικαλέστηκε το ρεπορτάζ του HealthReport.gr για τη σχέση των δύο ανδρών τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όπως είχε άλλωστε αποκαλύψει το HealthReport.gr οι δύο άνδρες εκτός από κουμπαριά είχαν και κοινή εταιρεία στο παρελθόν. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει από τις 21 Δεκεμβρίου το HealthReport.gr: «Ο πρώην και ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Τι συνδέει τους δυο άνδρες;»

Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος κατά τη συνήθη τακτική του άρχισε να φωνάζει επιχειρώντας να διαψεύσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ του HealthReport.gr τα οποία βέβαια είναι αδιαμφισβήτητα.

Πάντως η ΝΔ αποχώρησε από την όλη διαδικασία ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν παρόν και όχι θετικά στον διορισμό του νέου Προέδρου.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ

Την ίδια στιγμή αντίστοιχες ήταν και οι αντιδράσεις για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ισχυρίστηκε ότι σήμερα ο Οργανισμός διαθέτει 311 εργαζόμενους από περίπου 150 που ήταν στο παρελθόν, ενώ φαίνεται ότι υπολογίζει και τους συμβασιούχους λίγων μηνών που βρίσκονται σήμερα στον ΕΟΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ: Ιδού ο νέος Πρόεδρος!

ΕΟΠΥΥ: Το “διαζύγιο” άργησε μια μέρα! Γιατί αποχωρεί ο Σ.Μπερσίμης! Όλο το παρασκήνιο

Αποκλειστικό: Παραίτηση βόμβα στον ΕΟΠΥΥ! Αποχωρεί ο Πρόεδρος

Editorial: ΕΟΠΥΥ 5 χρόνια ζωής! Από τον Βουδούρη στον Μπερσίμη

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button