Ειδήσεις Υγείας

Εξάψεις: Πού οφείλονται, πώς θα απαλλαγείτε

Οι εξάψεις αποτελούν ένα συχνό σύμπτωμα που βασανίζουν όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί της mayo clinic οι εξάψεις συμβαίνουν απότομα προκαλώντας έντονη ζέστη σε όλο το σώμα. Συνήθως εκδηλώνονται με έντονη εφίδρωση και ταχυκαρδία. Εκτός από την κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση, οι εξάψεις μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες!

Παραπανίσια κιλά

 

 

 

 

 

Τα περιττά κιλά ενοχοποιούνται για την εμφάνιση των εξάψεων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η κυρία αιτία είναι τα υψηλά επίπεδα κάποιων ορμονών κυρίως της τεστοστερόνης.
Πάντως η κατάσταση αυτή, διορθώνεται ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την κατάλληλη άσκηση.

Τροφικές αλλεργίες

 

 

 

 

 

Οι τροφικές αλλεργίες που εκδηλώνονται σε κάποιο συστατικό τροφίμων μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και αναφυλακτικό σοκ μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία. Το κύριο σύμπτωμα εκτός από τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα είναι και οι εξάψεις.

Στρες και άγχος

 

 

 

 

 

Το έντονο άγχος και στρες προκαλεί μεταξύ άλλων εξάψεις και ταχυκαρδία! Προσπαθήστε να παίρνετε τακτικά βαθιές αναπνοές. Κάντε γιόγκα ή διαλογισμό που βοηθούν στην διαχείριση του άγχους ή μιλήστε με κάποιο ειδικό.

Υπερθυρεοειδισμός

 

 

 

 

 

Όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά ένα από τα πρώτα συμπτώματα, που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι οι συχνές εξάψεις ανεξάρτητα με την θερμοκρασία της εποχής.

Υπερτασική κρίση

 

 

 

 

 

Η υπερτασική κρίση εκδηλώνεται με έξαψη, ερυθρότητα στο πρόσωπο, πονοκέφαλος ή πόνο πίσω στον αυχένα. Προσοχή αν μέσα σε 5-10 λεπτά η πίεση επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε διαφορετική περίπτωση απευθυνθείτε αμέσως στο θεράποντα ιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάπνισμα: Δείτε τι θα αλλάξει στο σώμα σας μόλις το κόψετε…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button