ΆρθραΠαιδί

Εξωσωματικές: Έρχεται ευνοϊκή ρύθμιση!

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε πως ήδη έχει δημιουργήσει τη σχετική επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής καθ. Αρ. Αντσακλή ενώ δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την στήριξη του σημαντικού αυτού τομέα και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, χρειάζεται να περιμένουν ακόμη και μήνες για να πάρουν τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες επιτροπές του ΕΟΠΥΥ. Εγκρίσεις που θα τους επιτρέψουν να κάνουν μέχρι τρεις προσπάθειες για την απόκτηση παιδιού με την αποζημίωση του Οργανισμού.

Φαίνεται πάντως πως το υπουργείο Υγείας επιδιώκει με το νέο θεσμικό πλαίσιο να ανοίξει και την αγορά υγείας στο εξωτερικό αφού επιχειρεί με το θεσμικό πλαίσιο να προσελκύσει ιατρικό τουρισμό για πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών” υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Σε σχετική ημερίδα μάλιστα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης ζήτησε να υλοποιηθεί άμεσα το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο ώστε να υπάρξει και ανάδειξη των μεγάλων πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα μας στο τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η χώρα μας διαθέτει υψηλό επιστημονικό προσωπικό, με μεγάλη εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα που αποτελεί πόλο έλξης για ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

«Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης τους ιατρικού τουρισμού», τόνισε ο κ. Πατούλης και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των νομοθετικών προβλέψεων και στην έκδοση των απαραίτητων διαταγμάτων καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, δεν ανταποκρίθηκαν στο σημαντικό αυτό αίτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι φταίει και ο άνδρας μου δεν μπορεί να κάνει παιδί;

Να καταψύξω τα ωάρια μου ή όχι; Όλες οι λεπτομέρειες

υποβοηθούμενη αναπαραγωγή” Δείτε γιατί η Ευρώπη σπεύδει στην Ελλάδα για εξωσωματική!

Γιατί δεν μπορώ να κάνω παιδί; Μήπως έχω ινομυώματα;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button