ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εξώδικο γιατρών κατά Γενικής Γραμματέως Ισότητας για το σποτ περί σεξουαλικής κακοποίησης! Το βίντεο που άναψε φωτιές

Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στη Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέα Ισότητας για το απαράδεκτο video- όπως τονίζει- της Γενικής Γραμματέας στο πλαίσιο καμπάνιας για την σεξουαλική παρενόχληση, το οποίο παρουσιάζει παιδίατρο να παρενοχλεί σεξουαλικά μητέρα. Ο ΙΣΑ ζητά να παύσει άμεσα η προβολή του καθώς θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών.

Ο ΙΣΑ παρά το γεγονός ότι καταδικάζει τη σεξουαλική παρενόχληση θεωρεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι συκοφαντικό, ανυπόστατο και επικίνδυνο.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλλεται και φέρεται να είναι βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, χωρίς τέτοια καταγγελία να έχει υποβληθεί» επισημαίνει ο ΙΣΑ και συμπληρώνει: «Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό έχει λάβει χώρα, το συγκεκριμένο spot είναι συκοφαντικό για το ιατρικό σώμα, θίγει το κύρος, την ηθική και κοινωνική αξία συλλήβδην όλων των Ελλήνων γιατρών που ευόρκως παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασθενείς και διαταράσσει επιπλέον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή.

Επειδή σκοπός του Ιατρικού Συλλόγου είναι μεταξύ άλλων και η μέριμνα για τη διατήρηση της επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος να εξυπηρετήσει με προθυμία τους αρρώστους, καθώς και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας των μελών του ζητά άμεσα να σταματήσει η προβολή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στα ιατρικά συνέδρια με νομοθετική ρύθμιση! Τι ανακοίνωσε το ΚΕΣΥ

Τέλος στις 1300 ιατρικές επιστημονικές εταιρείες βάζει το υπ.Υγείας! Τι σχεδιάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button