Πολιτική Υγείας

Εξώδικο στις ελεγκτικές εταιρείες από «κλινικάρχες»!

 

Ποδαρικό με… εξώδικα κάνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών καθώς ζητά από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες να εμφανίσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων στις κλινικές τους ώστε να διαπιστωθεί άμεσα ποιος χρεώνει και τι.

 

Να σημειωθεί ότι έπειτα από απόφαση του ΕΟΠΥΥ , οι ιδιωτικές κλινικές οφείλουν να κάνουν συμβάσεις με ελεγκτικές εταιρείες και να τις πληρώσουν με δικά τους χρήματα. Και αυτό ώστε να εκδοθούν αναλυτικά πορίσματα με τις χρεώσεις που έχουν γίνει και να αποσαφηνισθεί ποιες είναι οι κλινικές που «φορτώνουν» τον ΕΟΠΥΥ με διπλές χρεώσεις και «μαϊμού» νοσηλείες.

 

Ωστόσο μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει εκδοθεί από τις ελεγκτικές εταιρείες πόρισμα ολοκληρωμένο για να μπορεί να βρεθεί ποιος υπερχρέωσε τον ΕΟΠΥΥ και ποιος όχι. Γι αυτό και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών στο εξώδικό της ζητά μεταξύ άλλων να τηρηθεί η Σύμβαση Προσυμφωνημένων Διαδικασιών, που είχε υπογράψει για λογαριασμό των μελών της και να εκδώσει «πορίσματα ελέγχου, όπως προβλέπεται στα άρθρα 1.7 και 1.8 και όχι ευρήματα ελέγχου όπως αποκαλούνται τα σημειώματα που στάλθηκαν στις Κλινικές», που αφήνουν σκιές για όλο τον κλάδο.

 

Επιπλέον με το εξώδικό της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ζητά να γνωστοποιηθούν άμεσα τα κριτήρια που έθεσε ο ΕΟΠΥΥ και χρησιμοποίησαν οι ελεγκτικές εταιρείες «για τη διενέργεια του ελέγχου, κατά παράβαση της Σύμβασης μας, για τα οποία δεν λάβαμε ποτέ γνώση ούτε τυπική ενημέρωση. Ο έλεγχος με μεταγενέστερες οδηγίες, αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ, ανατρέπει την όλη διαδικασία ελέγχου καθώς δεν πρόκειται για προσυμφωνημένες διαδικασίες».

 

Τέλος η Ένωση ζητά την κατάσταση των ιατρών και τις ειδικότητες τους, που διενέργησαν τον ιατρικό έλεγχο. Πάντως με το εξώδικο αυτό φαίνεται πως οι ιδιωτικές κλινικές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να διακοπεί η σύμβαση με τις ελεγκτικές εταιρείες καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες του healthreport.gr οι κλινικάρχες υποστηρίζουν πως δεν έχουν τηρηθεί οι όροι, γεγονός που σημαίνει πως θα αμφισβητηθούν όλα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχουν φθάσει στον ΕΟΠΥΥ και μιλούν για σωρεία παραβάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button