ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Άρχισαν οι …κομματικές μετακινήσεις! Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

Στο μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας που διαχειρίζεται κοντά στα 5,5 δις ευρώ, επικρατεί έντονη αναστάτωση στους κόλπους των εργαζομένων αλλά και των στελεχών.

Η νέα διοίκηση έχει επιβάλει νέους όρους και κανόνες στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας στην …άκρη τα υπάρχοντα στελέχη και δίνοντας πλήρεις αρμοδιότητες σε λιγοστούς νέους συμβούλους.
Αποτέλεσμα είναι να παρακάμπτονται παλαιά στελέχη στα οποία μάλιστα επιβάλλεται και …σιωπητήριο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις απαγορεύσεις στους εργαζόμενους και τα στελέχη: «ΕΟΠΥΥ: Ήχησε «σιωπητήριο» σε εργαζόμενους και Γεν. Διευθυντές! Οι νέες απαγορεύσεις».

Το νέο …επεισόδιο στο σίριαλ του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνει παραιτήσεις αλλά και μετακινήσεις άλλων στελεχών.
Ειδικότερα έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι πριν λίγα 24ωρα υποχρεώθηκε σε άρον άρον συνταξιοδότηση ο Διευθυντής προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.

Ο ίδιος βέβαια επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την έξοδο του από τη διεύθυνση προσωπικού. Ωστόσο οι «κακές γλώσσες» μέσα στον ΕΟΠΥΥ επιμένουν ότι ο λόγος της παραίτησης ήταν το επαγγελματικό Bullying που είχε υποστεί αλλά και τη σταδιακή αφαίρεση των αρμοδιοτήτων.

Που βρίσκεται η αλήθεια και που το ψέμα σε όλα τα παραπάνω θα το δείξει ο χρόνος καθώς είναι σίγουρο ότι όσο περνάει ο καιρός οι γλώσσες θα λύνονται. Πάντως το γεγονός είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν θορυβηθεί από τα τεκταινόμενα και τουλάχιστον προς το παρόν ανωνύμως μιλούν για σημεία και τέρατα όσων αφορά τις πιέσεις που δέχονται στελέχη πάνω στα οποία στήθηκε ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως λένε οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, ο μέχρι πρότινος Διευθυντής προσωπικού θα αντικατασταθεί με στελέχη υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ που επελέγησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στελέχη αλλά και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, πολλοί εξ αυτών μάλιστα πρόσκεινται και στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα κάγκελα καθώς πια όλα τα τμήματα του Οργανισμού έχουν υποβαθμιστεί και όλες οι αρμοδιότητες και οι αποφάσεις ελέγχονται πλήρως από τον 5ο όροφο του ΕΟΠΥΥ.

Οι ίδιες πηγές λένε στο HealthReport.gr ότι ακόμη και για απλές διαδικασίες, η απόφαση λαμβάνεται από νεοπροσληφθέντες συμβούλους από τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button