ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να κατατίθενται ψηφιακά τα αιτήματα πληρωμών για ειδικές θεραπείες

Με ηλεκτρονικό τρόπο και χωρίς τη σημερινή ταλαιπωρία θα μπορούν σύντομα να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, όσοι λαμβάνουν ειδικές θεραπείες όπως λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ.
Σήμερα, ειδικά οι γονείς τα παιδιά των οποίων χρειάζονται ανάλογες θεραπείες, πρέπει να ακολουθήσουν μία μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Πλέον όμως όπως ανακοίνωσε μιλώντας σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο διαΝΕΟσις (σ.σ.: ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός που έχει στόχο να συμβάλλει στον κοινωνικό διάλογο και να προτείνει λύσεις), ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σύντομα οι γραφειοκρατία αυτή θα λάβει τέλος. Μάλιστα άμεσα προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε τα ειδικά αιτήματα να κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Σε πρώτη φάση πάντως η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών θα είναι σε μία αρχική ηλεκτρονική μορφή, αφού οι δικαιούχοι θα φωτογραφίζουν ουσιαστικά τα έγγραφα και θα τα υποβάλουν στην πλατφόρμα του gov.gr. Όπως εξήγησε ο κ.Πιερρακάκης, θα είναι η πρώτη ψηφιοποιημένη μορφή αυτής της διαδικασίας ώστε να μη χαθεί χρόνος, ενώ λίγο αργότερα η υποβολή των δικαιολογητικών θα απλοποιηθεί περαιτέρω ώστε να μην απαιτούνται φωτογραφίες, σκαναρίσματα κ.λ.π.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήδη υπάρχει η σχετική συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, γι αυτό και άμεσα η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button