ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται Φάκελος Ασφάλισης Υγείας και στα προστατευόμενα μέλη

Επεκτείνεται και στα προστατευόμενα μέλη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ο φάκελος ασφάλισης υγείας. Όπως γνωστοποίησε η αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, «στο πλαίσιο της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών στους δικαιούχους, ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) εκσυγχρονίζεται ως εργαλείο ενημέρωσης και για τα προστατευόμενα μέλη».

Στο μεταξύ ήδη ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας δημιουργείται επισήμως από το υπ. Υγείας μέσω της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Υποχρεωτικός για ασθενείς και γιατρούς ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου!

Να σημειωθεί εδώ ότι ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος μεταξύ των άλλων θα περιέχει όλες τις συνταγές φαρμάκων που έχουν εκδοθεί αλλά και την εκτέλεσή τους, ώστε όλα τα στοιχεία να είναι συγκεντρωμένα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ που χειρίζεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι μηνιαίως οι γιατροί εκδίδουν περίπου 6.5 εκατ. συνταγές φαρμάκων.

 

Τι θα περιλαμβάνει ο Φάκελος Ασφάλισης

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, η ενημέρωση αφορά το σύνολο των υπηρεσιών υγείας που αποζημιώνονται από τον οργανισμό με στόχο τη διαφάνεια και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στις νέες λειτουργικότητες του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας γίνεται μέσω της ιστοσελίδας (www.eopyy.gov.gr).

Όπως υπογραμμίζει ο ΕΟΠΥΥ, «μέσω της αναφερόμενης υπηρεσίας, οι γονείς δύναται να ενημερώνονται άμεσα για το αποτέλεσμα της έγκρισης των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων Ειδικής Αγωγής των παιδιών τους και όλοι οι δικαιούχοι για οποιαδήποτε άλλη παροχή έχουν ζητήσει έγκριση ηλεκτρονικής γνωμάτευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αναζήτηση ακόμη οι ασφαλισμένοι για έναν οικογενειακό γιατρό! Πόσοι νομοί δε διαθέτουν κανέναν

Πρόστιμα φωτιά και αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση για γιατρούς που δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Μπλόκο στα φάρμακα των ασθενών από το πλαφόν στη συνταγογράφηση! Διαμαρτυρίες Ιατρικών Συλλόγων σε ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button