ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Ήχησε «σιωπητήριο» σε εργαζόμενους και Γεν. Διευθυντές! Οι νέες απαγορεύσεις

Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις βρίσκονται πλέον καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ αλλά και διάφοροι πάροχοι που εμπλέκονται με τον οργανισμό.

Τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρείται μια πρωτοφανής ενέργεια για τα χρονικά του οργανισμού, που βγάζει από τα …ρούχα του ακόμη και τον τελευταίο υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ …ήχησε σιωπητήριο, καθώς με εσωτερικό του σημείωμα που απέστειλε στους εργαζόμενους και στις γενικές διευθύνσεις, απαγορεύει ρητά να κοινοποιούνται προς όλους τα mail που σχετίζονται με διάφορα θέματα καθημερινότητας του φορέα.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι για να επιλύσουν διάφορα θέματα που προέκυπταν π.χ. με παροχές στους ασφαλισμένους ή άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα, απέστελναν εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προς όλους ώστε να συμβάλει όποιος γνωρίζει στην επίλυση των θεμάτων.

σιωπή των αμνών

Πλέον αυτό απαγορεύεται. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι με εσωτερική τους ανακοίνωση στον ΕΟΠΥΥ, κατακεραυνώνουν τις νέες τακτικές κάνοντας λόγο ακόμη και για λογοκρισία.

«Κόπηκε η επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων! Το «everyone» (σ.σ.: αποστολή mail προς όλους) που έγινε «nobody»! Η λογοκρισία έκανε έντονη την παρουσία της, πάνω που λέγαμε ότι την αφήναμε πίσω μας. Πλήγμα για τη δημοκρατία στον ΕΟΠΥΥ. Τραύμα στην υπηρεσία» αναφέρει στην εσωτερική του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ καθώς οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι έρχονται και άλλες χειρότερες απαγορεύσεις.

Πάντως είναι απορίας άξιο τι σκοπεύει να κερδίσει η νέα διοίκηση από την απαγόρευση αυτή, δεδομένου ότι τα mail δεν περιείχαν απόρρητα στοιχεία.
Διευκόλυναν ωστόσο στη λειτουργία του οργανισμού αλλά και στην καθημερινότητα των εργαζομένων οι οποίοι παλεύουν με το τέρας της γραφειοκρατίας.
Δείτε χαρακτηριστικά ΕΔΩ το θέμα που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr για το χαρτοβασίλειο του ΕΟΠΥΥ που προκαλεί ακόμη και τραυματισμούς στους εργαζόμενους.

Παρακάτω δείτε όλη την εσωτερική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι και εξασφάλισε αποκλειστικά το HealthReport.gr 

ΕΟΠΥΥ

Μπλόκο στους Διευθυντές με τον…έξω κόσμο

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πλέον ούτε οι διευθυντές των τμημάτων και οι προϊστάμενοι έχουν τη δυνατότητα να μιλούν με τον…έξω κόσμο.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση απαγορεύει δια ροπάλου να συνομιλούν οι διευθυντές αλλά και γενικότερα οι επικεφαλής των τμημάτων με τους συμβεβλημένους παρόχους με το επιχείρημα της διαφάνειας.

Η ενέργεια όμως αυτή στην πράξη, προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στον οργανισμό, αφού πολλά προβλήματα που προέκυπταν επιλύονταν με διαδικασίες εξπρές, κάτι που σήμερα δεν είναι πια εφικτό λόγω της απαγόρευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr όταν ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έγινε αποδέκτης παραπόνων για τις απαγορεύσεις αυτές από τους παρόχους, περιορίστηκε να απαντήσει πως θα πρέπει όλοι «να απευθύνονται αποκλειστικό και μόνο στον ίδιο».

Ωστόσο ο… συγκεντρωτισμός αυτός προκαλεί νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, καθώς τα χέρια των υπολοίπων είναι δεμένα, με συνέπεια να μένουν πίσω σημαντικές υποθέσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν φωναχτά πως θα επιλύονται άμεσα κάποια απλά ζητήματα όταν η πρόσβαση στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παίρνει…πολύ χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr: «Τι θα κάνω με τις νέες συμβάσεις και τις πληρωμές των γιατρών»!

Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών

«Μετακομίζει» τις κούτες με τα…χρέη του ο ΕΟΠΥΥ!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button