ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους οικογενειακούς γιατρούς! Πόσοι προκρίνονται

Σχεδόν 3,5 μήνες μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ προς τους οικογενειακούς γιατρούς, ο Οργανισμός γνωστοποίησε τη λίστα των προσωρινών αποτελεσμάτων.
Άλλωστε στη συνέχεια θα πρέπει να κατατεθούν από τους γιατρούς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός 10 ημέρων και είναι άγνωστο εάν θα το πράξουν τελικά όλοι.

Οι πίνακες που ανήρτησε ο ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνουν κωδικούς που αντιστοιχούν σε κάθε γιατρό ξεχωριστά, ενώ συνολικά 657 γιατροί είχαν κάνει αίτηση από τους περίπου 3000 οικογενειακούς γιατρούς που αναζητούσε ο ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου οι αμοιβές περιορίζονταν σε 0,72 ευρώ ανά ασθενή το μήνα, γεγονός που αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για τον κλάδο.

Όμως και για τους ειδικευμένους η πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις αμοιβές τους, μοιάζει αντίστοιχα αποτρεπτική αφού περιλαμβάνει μικτές αμοιβές ανάλογα με ορισμένα κριτήρια που τίθενται. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Ποιες θα είναι οι νέες αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλη η πρόταση του υπ.Υγείας”

Πάντως σε ότι αφορά στους οικογενειακούς γιατρούς, οι 657 θα πρέπει να καταθέσουν εντός 10 ημερών τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου οριστικά πια να λάβουν τη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button