ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα από το 2012 με νέο ψαλίδισμα!

Τις παλαιές οφειλές του επιχειρεί να αποπληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, συγκεντρώνεται ήδη το κονδύλι ώστε να καταβληθούν τους επόμενους μήνες τα οφειλόμενα σε όλους τους παρόχους από το 2012.

Ωστόσο η αδυναμία του οργανισμού να εκκαθαρίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εξετάζοντας όλα τα δικαιολογητικά που στοιβάζονται σε κούτες στα υπόγεια του ΕΟΠΥΥ, οδηγεί σε νέο κούρεμα των παλιών χρεών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του HealthReport.gr το νέο ψαλίδισμα θα είναι κοντά στο 10% ώστε να δοθούν τα χρήματα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν οι αναρίθμητες κούτες με τα έγγραφα και τα αποδεικτικά με τις απαιτήσεις των παρόχων.

Η έκπτωση αυτή θα προταθεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους κλάδους που περιμένουν να εισπράξουν χρήματα από το 2012 δηλαδή τους γιατρούς, τις κλινικές, τα διαγνωστικά κ.α.

χρήματα ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται για οφειλές 4-5 ετών αφού κάθε χρόνο ο οργανισμός αποπληρώνει μόνο το 90% σε όσους λαμβάνει υπηρεσίες, αφήνοντας ένα 10% για να επανεξετασθεί ως εγγύηση ελέγχου.
Στο πλαίσιο αυτό είχαν προσληφθεί και ιδιωτικές εταιρείες για να ελέγξουν όλα τα έγγραφα και τις απαιτήσεις των παρόχων. Εταιρείες οι οποίες τώρα θα διακόψουν το έργο τους.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να εξοφλήσει τα χρέη του από το παρελθόν. Μήνες τώρα η τρόικα πίεζε την ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει ο οργανισμός τις οφειλές του στους ιδιώτες, ώστε να μπορέσει να κινηθεί η αγορά, όπως υποστήριζαν οι δανειστές.

Μάλιστα τμήμα από τις δόσεις που θα εισέπραττε το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του μνημονίου, θα κατευθύνονταν σε όσους είχαν συνεργαστεί με τον ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρόνια και δεν είχαν εισπράξει τα χρήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απλήρωτοι ακόμη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Απειλούν με επίσχεση από 25 Ιανουαρίου

Έρχεται ο ηλεκτρονικός ΕΟΠΥΥ! Πως θα μπει σε…TAXI(S)

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr: «Τι θα κάνω με τις νέες συμβάσεις και τις πληρωμές των γιατρών»!

Δείτε πόσα χρήματα θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ έως το 2018 για γιατρούς, νοσηλείες, εξετάσεις!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button