Πολιτική Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Αυξάνονται οι δωρεάν επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς!

Στις 300 ανεβαίνουν για τρεις μήνες οι δωρεάν επισκέψεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό. Και αυτό με δεδομένο ότι τα πολυιατρεία που ανήκουν πια στο ΠΕΔΥ υπολειτουργούν, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πηγαίνουν για τις εξετάσεις τους στους ιδιώτες.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «Οι συμβεβλημένοι θεραπευτές ιατροί του ΕΟΠΥΥ των οποίων οι υφιστάμενες συμβάσεις παρατάθηκαν με τον ν. 4252/7-4-2014 μέχρι και τις 30.6.2014, θα έχουν ανώτατο μηνιαίο όριο/αριθμό επισκέψεων, για το τρίμηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, τις τριακόσιες (300)».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ακόμη και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός παραδέχεται πως το ΠΠΕΔΥ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Σημειώνει δε: «Η απόφαση αυτή κρίνεται αναγκαία έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόσβασης σε ιατρούς οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, τη συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο μέχρι τη λειτουργική ενοποίηση του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)».

Βέβαια η ενοποίηση αυτή αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον έναν χρόνο ενώ κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη για να ολοκληρωθεί όλο το σχέδιο του θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες οι δωρεάν επισκέψεις είχαν ανέβει στις 400 ενώ στη συνέχεια είχαν μειωθεί στις 200.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button