ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Γυαλιά οράσεως με αγκάθια! Συνεχίζεται η κόντρα οπτικών υπ.Υγείας

Συνεχίζουν να αρνούνται οι οπτικοί τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς φοβούνται πως θα μείνουν απλήρωτοι από τον οργανισμό. Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο αφού η αναξιοπιστία του ΕΟΠΥΥ έχει δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα σε όλους τους κλάδους.

Και μπορεί η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να υποστηρίζει ότι πλέον πληρώνει στην …ώρα της, αλλά η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Άλλωστε οι οπτικοί περιμένουν ακόμη τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ από το 2011 (αφορούν τα Ταμεία που συγχωνευτήκαν σε αυτόν).

Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ είχε σπεύσει από μόνος του να ανακοινώσει μετά φανών και λαμπάδων ότι οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν τα γυαλιά τους χωρίς να προπληρώνουν, δίχως να έχει καν συννενοηθεί με τον κλάδο, οι οπτικοί είχαν αρνηθεί. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος”

Επικοινωνιακό παιχνίδι με τους ασφαλισμένους

Το νέο επικοινωνιακό κόλπο αυτή τη φορά του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ εμπλέκει μάλιστα και τους ασφαλισμένους. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίζει ως …κακούς τους οπτικούς οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να πρέπει να προπληρώνουν από την τσέπη τους τα γυαλιά οράσεως οι ασφαλισμένοι.

Λέει μάλιστα το υπουργείο Υγείας εμφατικά: «Με τη νέα σύμβαση, οι πολίτες – δικαιούχοι της παροχής γυαλιών οράσεως δεν θα είναι αναγκασμένοι να προπληρώνουν το ποσό αποζημίωσης στα καταστήματα οπτικών, ύψους 100 ευρώ, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οπτικών θα πληρώνονται εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος και των ορίων της σύμβασης, όπως οι υπόλοιποι 25.000 πάροχοι του ΕΟΠΥΥ, των οποίων η πληρωμή γίνεται πολλές φορές σε διάστημα μικρότερο των 90 ημερών. Θα περιμέναμε από τον κλάδο των Οπτομετρών να δείξει περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια συζήτηση».

Βέβαια το υπουργείο Υγείας ξεχνά να σημειώσει ότι ουδείς πληρώνεται στις 90 ημέρες δηλαδή σε τρεις μήνες, ενώ και οι παλαιές οφειλές κουρεύονται δεόντως πριν αποδοθούν με χρόνια καθυστέρηση στους δικαιούχους.

Γι αυτό και οι οπτικοί σημειώνουν χαρακτηριστικά μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών: «Ο ΕΟΠΥΥ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους οπτικούς από το 2011 (αφορούν τα Ταμεία που συγχωνευτήκαν σε αυτόν).

Επιβάλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας, των προϊόντων, για τα οποία θα έχουν ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους. Για τη δέσμευση του Οργανισμού περί εξόφλησης σε 90 μέρες, άραγε πώς θα χρηματοδοτούν σε αυτό το διάστημα τις αδύναμες – έπειτα από επτά χρόνια κρίσης – επιχειρήσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Όχι του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι λέει ο ΙΣΑ στα μέλη του

Σχετικά Άρθρα

Back to top button