ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Δείτε με τι πρόσχημα θε κουρέψει τις παλαιές οφειλές των κλινικών! Όλο το σχέδιο

Φύλλο και φτερό κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ τις οικονομικές απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανές ατασθαλίες και υπερχρεώσεις. Στόχος φυσικά να βρεθούν παρατυπίες και να γλιτώσει ο οργανισμός το 10% των οφειλών του προς τις ιδιωτικές κλινικές από το 2012, λένε πληροφορίες του Healthreport.gr.

Το «τρικ» εφευρέθηκε επειδή το ταμείον είναι μείον και είναι μάλλον ένας ωραίος τρόπος να μην αποπληρωθούν τα χρέη. Από την άλλη βέβαια και οι ιδιωτικές κλινικές έχουν δώσει…δικαιώματα΄, καθώς σε πολλές περιπτώσεις και στο παρελθόν έχουν υπερχρεώσει τον ΕΟΠΥΥ με υπηρεσίες που δεν παρείχαν. Εμφάνιζαν μάλιστα νοσηλείες σε …ανύπαρκτους ασθενείς ή διπλοχρέωναν ασθενείς.

Μ αυτά και μ αυτά τις τελευταίες ημέρες εξετάζονται λεπτομερώς όλα τα οικονομικά στοιχεία, γίνονται συγκρίσεις αριθμών και απαιτήσεων, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Είναι ενδεικτικό – όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– ότι ζητήθηκε από τους «ράμπο υγείας» το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου υγείας (ΣΕΥΥΠ) να παραδώσουν πόρισμα με τους ελέγχους σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και τις τυχόν υπερχρεώσεις τους. Το πόρισμα ζητήθηκε με τη διαδικασία του …εξπρές, για να υπάρχουν προφανώς άμεσα επιχειρήματα έναντι των ιδιοκτητών κλινικών και να κουρευτούν τα χρήματά τους από το 2012.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button