ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Δεν πληρώνω! Χρήματα τέλος! Στον αέρα γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικές, διαγνωστικά και ασθενείς

Η παραδοχή δεν ανήκει αυτή τη φορά στους ιδιώτες που συνεργάζονται με τον οργανισμό αλλά στην ίδια τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ που δηλώνει πως δεν εισπράττει από τα ασφαλιστικά ταμεία όσα αναλογούν στον οργανισμό άρα δεν μπορεί να πληρώσει.

Ειδικότερα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αφού συνεδρίασε για το θέμα και εξέτασε όλα τα στοιχεία διαπίστωσε πως από τα ταμεία του οργανισμού λείπουν 800 εκατ. ευρώ που δεν αποδόθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία για τους πρώτους επτά μήνες του 2015 καθώς και άλλο 1,5 δις που αντιστοιχεί στην τριετία 2012-2015.

Γι αυτό και πλέον η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καλεί «τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των οφειλόμενων εισφορών προκειμένου να συνεχιστεί η τακτικότητα στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας».

Τι σημαίνει αυτό για τους ασφαλισμένους; Ότι αν οι ιδιώτες πάροχοι όπως γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακοποιοί καθώς και άλλοι ιδιώτες δεν εισπράξουν τα χρήματά τους για κάποιο καιρό ακόμη, είναι πιθανό να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ και άρα οι ασθενείς δε θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος πόλεμος Γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Η μάχη για τα χρέη

ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτικό πλαφόν στα επιθέματα από 15 Ιουλίου! Νέο σύστημα παρακολούθησης με ΦΩΤΟ

Δείτε τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας που απειλούν με κινητοποιήσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button