ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Διαχωρίζονται τα κονδύλια για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Όλες οι λεπτομέρειες

Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr που περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια πως θα μοιραστούν τα κονδύλια των διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «ΕΟΠΥΥ: Έρχεται νέο σύστημα στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πως θα μοιράζονται τα κονδύλια»

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr ήδη η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει στην κατανομή των κονδυλίων και συγκεκριμένα του ποσού των 314 εκατ. ευρώ (εάν δεν μειωθεί το 2017).

Ήδη άλλωστε το έχει διαμηνύσει στους εμπλεκόμενους φορείς και στους επαγγελματίες των διαφόρων κλάδων.
Η κατανομή των κονδυλίων θα γίνει ανάμεσα στις αιματολογικές εξετάσεις καθώς και στα Βιολογικά υλικά, στις ακτινογραφίες, στα υπερηχογραφήματα, στις MRI & CT, Μ.Ο.Π. και στα Ραδιοφάρμακα.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων έχει ζητήσει να ενημερωθεί πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα ποσά.
Ωστόσο έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι η υπόθεση είχε κλείσει προ πολλού. Άλλωστε οι πιέσεις που ασκήθηκαν στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη, ήταν πολλές.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιδίωκαν τα μεγαλύτερα ποσά να δοθούν στις αιματολογικές εξετάσεις και ανάποδα, να διατεθούν περισσότερα κονδύλια στις απεικονιστικές εξετάσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονταν …παζάρια για το που θα γύρει η ζυγαριά.

Με βάση την επίσημη επιχειρηματολογία, στόχος του διαχωρισμού των κονδυλίων είναι να πληρώνονται ξεχωριστά οι υποχρεωτικές επιστροφές (claw back) από τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα και η μία κατηγορία να μην επιβαρύνει την άλλη, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, το 2015 η κατανομή των κονδυλίων είχε ως εξής: περίπου 60% στις αιματολογικές εξετάσεις και 40% στις απεικονιστικές, ενώ το 2016 φαίνεται πως η δαπάνη διαμορφώθηκε ακριβώς ανάποδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πληρωθούν οι εργαστηριακοί γιατροί! Όλο το χρονοδιάγραμμα και τα κουρέματα

Νέες εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ! Δείτε ποιες θα αποζημιώνονται και πόσο

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται νέο σύστημα στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πως θα μοιράζονται τα κονδύλια

Άρχισαν οι παραιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ! Αποχωρεί στέλεχος του Οργανισμού

Σχετικά Άρθρα

Back to top button