ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Εν κρυπτώ ανανέωση συμβάσεων επ΄αόριστον για όλους τους παρόχους!

Αιφνιδιασμένοι βρέθηκαν όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ανακάλυψαν ότι εν μέσω θέρους ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους επ’ αόριστον χωρίς καν να ερωτηθούν.

Κατά την πάγια τακτική να περνούν όλες οι ρυθμίσεις εν μέσω θέρους, παραμονές 15Αυγουστου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν ερήμην των γιατρών, και των άλλων κλάδων, να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους επ’ αόριστον χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Άλλωστε η επιτροπή διαπραγμάτευσης πάγωσε εδώ και λίγο καιρό μετά την παραίτηση 2 μελών της. Προς ώρας οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου υγείας ότι θα επαναλειτουργήσει η επιτροπή διαπραγμάτευσης με νέα μέλη, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
Ο ιατρικός κόσμος ανάστατος παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς λαμβάνονται οι αποφάσεις γι αυτούς αλλά χωρίς αυτούς.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δεν είναι τυχαία η διακοπή της διαπραγμάτευσης καθώς αναμένεται ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ που αναμένεται όπως λένε πηγές, ναι είναι εξαιρετικά δεσμευτικός για τους γιατρούς και τους εργαστηριακούς.
Και αυτό παρότι είχε συμφωνηθεί στην επιτροπή διαπραγμάτευσης ότι οι τιμές αποζημίωσης θα παρέμεναν με ότι κι αν προέβλεπε ο νέος ΕΚΠΥ.

Να σημειωθεί ότι η αρχική συμφωνία με τον ΕΟΠΥΥ προέβλεπε επίσης ότι οι τωρινές συμβάσεις των γιατρών θα έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, ώστε οι νέες να ήταν σε άλλη βάση όπως εξάλλου είχε συμφωνηθεί.
Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr για τις νέες συμβάσεις: «Γιατί δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο»

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ΕΚΠΥ είναι ήδη έτοιμος γι αυτό και το υπουργείο Υγείας έσπευσε να ανανεώσει επ’ αόριστον τις συμβάσεις των παρόχων, ώστε να είναι δεσμευμένοι στην περίπτωση που έχουν έντονες αντιρρήσεις με τον νέο κανονισμό παροχών.

Δείτε παρακάτω στο link το ΦΕΚ με την παράταση των συμβάσεων

HealthReport.gr- ΦΕΚ παράταση συμβάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Έρχονται νέοι σκληρότεροι κόφτες στις συνταγές φαρμάκων από τα μέσα Οκτωβρίου! Τι κόβεται

Νέες οδηγίες συνταγογράφησης για γιατρούς-φαρμακοποιούς από τον ΕΟΠΥΥ! Πρόστιμα ως και 15.000 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button