ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Επίθεση στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα για το τριήμερο λουκέτο! Τι διαμηνύει

Σφοδρή επίθεση στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα εξεπέλυσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με αφορμή το τριήμερο λουκέτο που έχει αποφασισθεί για 23, 24 και 25 Μαΐου.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις αλλά και να σπάσει τη μαζική η συμμετοχή όλων των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων o Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος  επισημαίνει ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με μεθοδικότητα, έχοντας αφουγκραστεί το θέμα που έχει προκύψει από την επιβολή του μέτρου του clawback – ένα μέτρο που επιβλήθηκε με σχετικό νόμο του 2013 από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στο πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας – προσπαθεί να βρει μια λύση που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβεβλημένους παρόχους.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που πρώτο αποκάλυψε το HealthReport.gr : «Λουκέτο σε όλα τα Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά εργαστήρια και Κέντρα 23, 24 και 25 Μαΐου! Ακυρώνονται όλα τα ραντεβού!»

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει ότι ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Καταλήγοντας υπενθυμίζει ότι η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορεί να μείνει θεατής στην προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο χαράτσι μέχρι και 70% στις διαγνωστικές εξετάσεις στα μικρά ιατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια! Ανάστατος ο κλάδος

Έρχεται άγριο κύμα αντιδράσεων για το νέο χαράτσι στις διαγνωστικές εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζουν οι γιατροί

Ξεκινούν οι έκτακτες συσκέψεις των γιατρών για το νέο χαράτσι στις διαγνωστικές εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζουν

Edit Post

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button