ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά τα αιτήματα για πληρωμές από όλους! Τι αλλάζει

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού εντός της εβδομάδας τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά ενώ αντίστοιχα ηλεκτρονικά και μηνιαίως θα προκύπτουν και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις που πρέπει να κάνουν οι ιδιώτες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει χαρακτηριστικά: «στα πλαίσια εφαρμογής του νέου τρόπου λειτουργίας του Οργανισμού, ενημερώνει όλους τους συμβεβλημένους παρόχους, εκτός φαρμακείων, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα υποβολών το οποίο θα υπολογίζει αυτόματα το μηνιαίο αναλογούν ποσό Rebate, όπου εφαρμόζεται».

Να σημειωθεί ότι εδώ και περίπου 8 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τρέχουν και δε φθάνουν προκειμένου να ψηφιοποιήσουν όλες τις υπηρεσίες τους φορέα και οι συναλλαγές να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα λειτουργεί σε λίγο καιρό ο ΕΟΠΥΥ εάν όλα πάνε καλά: «Έρχεται ο ηλεκτρονικός ΕΟΠΥΥ! Πως θα μπει σε…TAXI(S)»

Με την πλήρη ψηφιοποίηση του οργανισμού όλες οι υπηρεσίες θα γίνονται on line, ενώ ο οργανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά και με όλους τους συμβεβλημένους παρόχους.
Έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι εξετάσεις πραγματοποιούνται, τι υλικά χορηγούνται αλλά και τι υπηρεσίες παρέχονται.

Βέβαια η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ΕΟΠΥΥ δεν είναι τυχαία. Τον Οργανισμό πνίγουν χιλιάδες κούτες με τιμολόγια και αιτήματα για πληρωμές τόσο από ιδιώτες παρόχους δηλαδή γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π. όσο και από ασθενείς.

Αποτέλεσμα αυτού του χαρτοβασιλείου ήταν να τραυματισθεί σοβαρά πρόσφατα μητέρα 5 παιδιών. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και κινητοποίησε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών».

Μετά από το ατύχημα αυτό αλλά και το δημοσίευμα του HealthReport.gr, οι εργαζόμενοι του οργανισμού ξεσηκώθηκαν ενώ η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποχρεώθηκε άρον άρον να κινητοποιήσει το σύστημα προκειμένου να μετακινηθούν οι κούτες που έχουν μετατρέψει τα γραφεία του οργανισμού σε όλη τη χώρα σε τριτοκοσμικές αίθουσες γεμάτες σκόνη, κούτες και σακούλες σκουπιδιών με έγγραφα. Διαβάστε ΕΔΩ τις ενέργειες του ΕΟΠΥΥ μετά το ατύχημα που προκλήθηκε στην εργαζόμενη την ώρα που έψαχνε εναγωνίως κάποια έγγραφα: «Μετακομίζει» τις κούτες με τα…χρέη του ο ΕΟΠΥΥ!»

Προς ώρας πάντως αναζητείται ακόμη ο κατάλληλος χώρος μεταστέγασης του …χαρτοβασιλείου. Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως είναι πιθανό να μεταφερθούν σε κάποια ολυμπιακή εγκατάσταση, ενώ στο «τραπέζι» έχουν πέσει ακόμη και ιδιωτικές αποθήκες της Δυτικής Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Ήχησε «σιωπητήριο» σε εργαζόμενους και Γεν. Διευθυντές! Οι νέες απαγορεύσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button