ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Η ώρα των πληρωμών για γιατρούς-διαγνωστικά! Πως θα πληρώσουν τις επιστροφές

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, τα εργαστήρια αλλά και τα διαγνωστικά κέντρα καθώς ήρθε η ώρα να καταβάλουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ ως clawback από το 2013 έως το 2015.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των παρόχων και ειδικά με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), χωρίς όμως να συμμετάσχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αντιδρώντας στις αυθαίρετες αποφάσεις για υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων, την ώρα που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Ο κλάδος με τον τρόπο αυτό δέχεται άλλο ένα χτύπημα μετά και το κούρεμα των τιμών στις εξετάσεις ακόμη και κατά 50%.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ γιατροί, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει να καταβάλλουν claw back που δεν έχει ακόμη παρακρατηθεί, το ποσό των 255 εκ €.

Όπως διευκρινίζει η ΠΟΣΙΠΥ, ο τρόπος που θα παρακρατηθεί αυτό το ποσό δεν θα είναι όπως γινόταν μέχρι σήμερα, δηλαδή περικοπή 2-3 μηνών συγκεντρωτικά, αλλά θα κατανεμηθεί σε 21 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή θα παρακρατούνται κάθε μήνα ποσά περί τα 12 εκ. €.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο ΕΟΠΥΥ καλεί άρον άρον τους γιατρούς και τα διαγνωστικά να πληρώσουν το claw back. 

Ο φόβος της Διοίκησης του Οργανισμού εστιάζεται στην αξιολόγηση της τρόικας που αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις πληροφορίες: “Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης με αξιολογήσεις στην Υγεία από την τρόικα! Οι εντολές των δανειστών”

Ο ΕΟΠΥΥ όπως φαίνεται επιχειρεί με κάθε τρόπο να επιταχύνει τις διαδικασίες είσπραξης του CLAW BACK (αυτόματες επιστροφές χρημάτων με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης) από όλους τους παρόχους, προκειμένου να παρουσιάσει αυξημένους προϋπολογισμούς κατά την αξιολόγηση των δανειστών.

Οι δανειστές άλλωστε έχουν απειλήσει με νέα μέτρα σε περίπτωση που οι αριθμοί δε…βγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται «σάρωμα» ελέγχων σε ιδιώτες γιατρούς από την εφορία! Τι θα γίνει με τους νοσοκομειακούς

Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης με αξιολογήσεις στην Υγεία από την τρόικα! Οι εντολές των δανειστών

Ιδιωτικές κλινικές: «Ληστεία από τον ΕΟΠΥΥ»! Πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσουν

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button