ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Και νέα παράταση για τα αναλώσιμα μετά το μπάχαλο στο ηλεκτρονικό σύστημα!

Αιτία το ηλεκτρονικό σύστημα που ακόμη δεν μπορεί να ανταποκριθεί παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης. Ήδη είχε δοθεί άλλη μία παράταση. Δείτε ΕΔΩ: «ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση για την αποζημίωση αναλώσιμων και σκευασμάτων διατροφής! Ποιους αφορά»

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ: «Σχετικά με τη νέα διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών για την αποζημίωση Υγειονομικού Υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του Μηχανογραφικού Συστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (eΔΑΠΥ Παροχών), η διοίκηση του Οργανισμού διευκρινίζει:

Η ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών κάθε μήνα (καθώς και η αποστολή του
φυσικού αρχείου) γίνεται μέχρι την 20η του επόμενου (μήνα). Ειδικά για την υποβολή του μηνός Ιανουαρίου 2017, η προθεσμία παρατείνεται έως και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.

Η παράταση προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του συστήματος προτάθηκαν από κοινή Ομάδα Εργασίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του
Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ) που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό.

“Μη προβλέψιμες καταστάσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν σε κάθε νέα διαδικασία, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ενσωματώνοντας καθημερινά, βελτιώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα” παραδέχεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τους παρόχους.

Σημειώνεται ότι η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των Παρόχων για τα εξής υλικά:

Επιθέματα, Υλικά για μεσογειακή αναιμία, Οστομικά Υλικά, Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη, Υλικά Τραχειοστομίας, Συσκευές σίτισης, Καθετήρες – ουροσυλλέκτες, Συσκευές έγχυσης φαρμάκων, Λοιπά αναλώσιμα και υλικά, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικά Είδη, Αναπνευστικές συσκευές, Συσκευές Οξυγονοθεραπείας καθώς και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής.

Διευκρινίζεται μάλιστα από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι σε κάθε περίπτωση, η παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής δεν επηρεάζει τη διαδικασία και το χρόνο πληρωμής των παρόχων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button