Πολιτική Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Κανονικά οι εξετάσεις στα Διαγνωστικά! Γιατί αναβλήθηκε η επίσχεση

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δίνουν τελικώς νέο περιθώριο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Ήδη πάντως ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης από την Κίνα μάλιστα όπου βρίσκεται, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τουλάχιστον αυτόν τον κλάδο από την επίσχεση, άρχισε να μοιράζει ρευστό. Εξάλλου σε επίσχεση βρίσκονται ήδη οι ιδιωτικές κλινικές αλλά και μέρος των ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.
Ο υπουργός Υγείας για να συγκρατήσει άλλο ένα μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης και του κακοπληρωτή ΕΟΠΥΥ –δεδομένου και του βαρύ πολιτικού κλίματος- υποσχέθηκε στον κλάδο από Κινεζικού εδάφους ότι θα αυξήσει με άλλα 29 εκατ. ευρώ
τον «κωδικό» των διαγνωστικών εξετάσεων. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχε αποδεσμεύσει άλλα 24 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι το ποσό του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τα διαγνωστικά κέντρα φθάνει στα 355 εκατ. ευρώ.

Βέβαια η κίνηση Βορίδη δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς σήμερα οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούνται σχεδόν κατά 90% από τον ιδιωτικό τομέα ελέω μη λειτουργίας των πολυδιαφημισμένων πολυιατρείων του ΠΕΔΥ.

Την είδηση πάντως για το επιπλέον ρευστό έδωσε στους ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων ο στενό συνεργάτης του Μάκη Βορίδη Θάνος Πλεύρης
καθώς ο υπουργός βρίσκεται ακόμη στην Κίνα.
Γιατί έκαναν πίσω

Ο πρόεδρος πάντως του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων
Γιώργος Βουγιούκας

μιλώντας στο healthreport.gr
εξηγεί γιατί ο κλάδος έκανε και πάλι πίσω την τελευταία στιγμή.

«Τα αιτήματα μας είναι γνωστά το υπουργείο υγείας. Ο υπουργός ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό αίτημα για τον προϋπολογισμό του 2014 και αναμένουμε συνάντηση με το υπουργείο για να δοθεί λύση στο αδιαπραγμάτευτο αίτημα των παρόχων που είναι ότι όποια εξέταση εκτελείται θα πρέπει να αποζημιώνεται. Αν μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου αυτά δεν έχουν γίνει αποδεκτά, ξεκινά η επίσχεση».

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΠΥΥ κατά τη συνήθη τακτική του προχωρά σε κούρεμα κατά μέσο όρο 50% των χρημάτων που πρέπει να εισπράξουν τα διαγνωστικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button