ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Κουρεύονται χρήματα από διαγνωστικές εξετάσεις των εργαστηριακών γιατρών! Οι προειδοποιήσεις και τα επιχειρήματα

Στη δικαιοσύνη προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν οι εργαστηριακοί γιατροί αφού ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει αναίτια όπως υποστηρίζουν ιατρικές δαπάνες και εξετάσεις.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων (ΠΕΕΒΙ) εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες της για παράτυπες ή και παράνομες περικοπές παραπεμπτικών κατά τον έλεγχο από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κλάδος με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σημειώνει πως «έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες στην Ένωσή μας για περικοπές δαπανών σε μέλη μας, ιατρικής φύσεως που όμως από τους διοικητικούς υπαλλήλους σας ελεγκτές, περιγράφονται ως «περικοπές δαπανών διοικητικού ελέγχου».

Κατά τους εργαστηριακούς γιατρούς η συνηθέστερη περικοπή εξέτασης είναι όταν αυτή αναγράφεται πάνω από δύο φορές χωρίς σχόλιο όμως, προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη για ηλεκτρολύτες, καλλιέργειες, αντισώματα κλπ.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που με διάφορα τρικ κουρεύονται τα χρήματα των γιατρών. Η τακτική είναι μάλλον συνηθισμένη για τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας, ο οποίος συχνά πυκνά με διάφορα επιχειρήματα κόβει χρήματα από τους παρόχους. Διαβάστε ΕΔΩ μερικά ακόμη τρικ: «Δείτε πως κουρεύει τα λεφτά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ!»

Βασική αιτιολογία, αυτή τη φορά, που προβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ είναι ότι αναγράφεται ο ίδιος κωδικός ιατρικής πράξης δύο φορές χωρίς σχόλια.

Ωστόσο οι εργαστηριακοί γιατροί επισημαίνουν ότι στο παρελθόν είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη ότι το θέμα θα λυθεί και δεν θα γίνονται πλέον περικοπές δαπανών ιατρικής φύσεως από διοικητικούς υπαλλήλους με το επιχείρημα του διοικητικού ελέγχου.

Μάλιστα τα μέλη της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων υπογραμμίζουν ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε επισημάνει ότι: «ο θεράπων ιατρός είναι αυτός που φέρει την ευθύνη εφαρμογής των κανόνων παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων όπως ορίζονται κάθε φορά από την κείμενη νομοθεσία αλλά και την ορθή ιατρική πρακτική…».

Παρ αυτά φαίνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να κουρεύουν εξετάσεις ιατρικής φύσεως κατατάσσοντας αυτές στο διοικητικό έλεγχο.

Η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων (ΠΕΕΒΙ) προειδοποιεί ότι θα καταφύγει σε ενέργειες νομικής φύσεως, οι οποίες πιθανόν να εμπεριέχουν και ποινικές ευθύνες για τους παραβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν οι σχέσεις φαρμακευτικών -γιατρών! Τι προανήγγειλε ο Γ.Γ. του υπ. Υγείας

Προς παραγραφή τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και των Ταμείων προς τους γιατρούς! Πότε λήγει η προθεσμία

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Για ψεύδη κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ με εξώδικο! Τα απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα για ΕΦΚΑ

Γιατροί ΠΕΔΥ: Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να αποζημιώσει επιδικασμένα ποσά για 75 γιατρούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button