ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο στον Ασπρόπυργο όπου στέλνουν οι γιατροί τα τιμολόγια για να πληρωθούν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του HealthReport.gr, η εταιρεία-αποθήκη που επρόκειτο να παραλάβει τους φακέλους για τον μήνα Ιούλιο, όχι μόνο δεν έχει προετοιμασθεί κατάλληλα αλλά πολλοί γιατροί που την επισκέφθηκαν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος για να κάνει τις παραλαβές των φακέλων.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με βάση της οδηγίες της Διοίκησης του Οργανισμού πρέπει πλέον να αποστέλλουν τα παραστατικά για να πληρωθούν όχι στην Πεύκη αλλά στον Ασπρόπυργο σε νέα Διεύθυνση. Η έναρξη έγινε πριν λίγες ημέρες και αφορά σε παραστατικά του μηνός Ιουλίου τα οποία θα πρέπει να σταλούν στον Ασπρόπυργο έως τις 20 Αυγούστου.

Βέβαια ούτε η κατάσταση στην Πεύκη ήταν περισσότερο οργανωμένη. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: “Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ”

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι σήμερα στο Ταχυδρομείο του Ασπροπύργου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες φάκελοι και δέματα γιατρών με παραστατικά, ενώ οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου είναι σε απόγνωση καθώς δεν γνωρίζουν τι να τα κάνουν.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι του Ταχυδρομείου δεν είχαν ενημερωθεί καν για τη διαδικασία όπως άλλωστε και η εταιρεία- αποθήκη στον Ασπρόπυργο η οποία υποτίθεται ότι θα παραλάμβανε τα έγγραφα των γιατρών και θα έκανε και τη μηχανογράφηση- ψηφιοποίηση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή διαμαρτυρίας του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

«Σήμερα ενημερωθήκαμε από γιατρούς- μέλη μας, ότι η υπηρεσία που έχετε ορίσει ως νέο κέντρο διαλογής των υποβλειθησών δαπανών από τους γιατρούς στον Ασπρόπυργο, αρνείται να παραλάβει από τις ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς τους φακέλους που αποστέλλουν οι συμβεβλημένοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, καθώς δεν έχουν λάβει σχετική έγγραφη ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφεραν.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και ταλαιπωρία στους γιατρούς που έσπευσαν να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν τις δαπάνες του μηνός Ιουλίου, ενόψει και του γεγονότος ότι θα απουσιάσουν λόγω θερινών διακοπών.

Δια της παρούσης παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην διευθέτηση του όλου ζητήματος, προκειμένου από αύριο το πρωί να γίνονται δεκτοί οι φάκελοι από την εν λόγω υπηρεσία την οποία έχετε ανακοινώσει με email στους παρόχους από τις 27/07/2016» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ… διαφημίζει πως ετοιμάζει ένα υπερσύγχρονο κέντρο εκκαθάρισης των παραστατικών των γιατρών στον Ασπρόπυργο όπου θα γίνονται σχεδόν όλα αυτοματοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

«Μετακομίζει» τις κούτες με τα…χρέη του ο ΕΟΠΥΥ!

Διορθώνει άρον άρον τη γκάφα του ο ΕΟΠΥΥ με τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών! Τι αλλάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button