ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Νέα επιβάρυνση μετά την κατάργηση του ΙΚΑ! Τι θα γίνει με τα αναλώσιμα των ασθενών

Κι άλλον πονοκέφαλο φαίνεται ότι αποκτούν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr εκτός από τη μείωση των κονδυλίων κατά 200 εκατ. που θα έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός, επιβαρύνεται πλέον και με νέα γραφειοκρατικά δεδομένα.

Ειδικότερα μετά την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων και τη δημιουργία του νέου ταμείου μαμούθ του ΕΦΚΑ που ουσιαστικά θα γίνει το νέο ΙΚΑ, οι αιτήσεις για την είσπραξη χρημάτων για τα αναλώσιμα από ασθενείς, περνούν στον ΕΟΠΥΥ.

Δηλαδή ενώ οι ασφαλισμένοι κατέθεταν τα δικαιολογητικά τους στις υπηρεσίες των ταμείων τους, τώρα η διαδικασία αυτή περνά στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Και βέβαια αυτά δεν είναι τα μόνα γραφειοκρατικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι. Διαβάστε ΕΔΩ τι άλλο περνούν: “ΕΟΠΥΥ: Νέα εμπόδια για αναλώσιμα και σκευάσματα διατροφής! Πως θα αποζημιώνονται”

Ωστόσο ήδη οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ παρουσιάζουν προβλήματα λόγω περιορισμένου προσωπικού, ενώ οι αναμονές δυσκολεύουν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΕΟΠΥΥ 1

Με τη νέα διαδικασία από τις αρχές του χρόνου αναμένονται νέα προβλήματα αφού οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα επιβαρυνθούν περαιτέρω. Ήδη πολλοί σύλλογοι ασθενών ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν για τις νέες συνθήκες, αφού θα δυσκολέψει κι άλλο η ζωή τους.

Άλλωστε δικαιολογητικά για είσπραξη χρημάτων από αναλώσιμα καταθέτουν κάθε μήνα εκατοντάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα όπως διαβητικοί, χρονίως πάσχοντες κ.λ.π.
Προς ώρας πάντως δε φαίνεται όπως λένε πηγές του HealthReport.gr να υπάρχει κάποια προετοιμασία στον ΕΟΠΥΥ για να αντιμετωπισθεί το νέο πρόβλημα που δημιουργείται.

Εξάλλου προσλήψεις δεν αναμένονται το επόμενο διάστημα στον ΕΟΠΥΥ είτε ενίσχυση των υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Το 2017 πληρώνονται για…Αύγουστο εργαστήρια και διαγνωστικά! Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ποιες νέες προληπτικές εξετάσεις θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ;

Χωρίς ρευστό τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ για τις παλιές οφειλές των γιατρών! Γιατί δεν πληρώνουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Φόβοι για νέες περικοπές χρημάτων λόγω μιας σφραγίδας! Λήγει η προθεσμία του ΕΟΠΥΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button