ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για τις συμβάσεις των γιατρών!

Για να μην ναυαγήσει η υπόθεση οικογενειακός γιατρός η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτός από την νέα παράταση προχώρησε και σε τροποποίηση της σύμβασης, χωρίς όμως να δίνει επιπλέον χρήματα στις αμοιβές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προσελκύσει τους γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες

Αναλυτικότερα οι παθολόγοι, οι γενικοί γιατροί αλλά και οι παιδίατροι,  που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα, ο φάκελος με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά μπορεί να κατατεθεί μέχρι τις 20 του μήνα.

Τι άλλαξε στη σύμβαση

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr από τις περισσότερες περιοχές της χώρας το ενδιαφέρον των γιατρών ήταν εξαιρετικά μειωμένο ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι μέχρι και χθες τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων, καλούσαν τα μέλη τους να μην υπογράψουν τις απαξιωτικές συμβάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ: «Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Πειραιά για τις νέες συμβάσεις! Όλες οι εξηγήσεις»

Έτσι για να …χρυσώσει το χάπι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε μικροαλλαγές της σύμβασης. Στο πλαίσιο αυτό:

Δίνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη θέσης και σε όμορους δήμους, καθώς σε ορισμένους δήμους διαπιστώθηκε παντελής απουσία ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

Ήρε τον ηλικιακό περιορισμό των 65 ετών.

Παρέχει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων οικογενειακών γιατρών και στους γιατρούς με “πιστοποιητικό ιδιότητας γενικής ιατρικής αρ. 9 ΠΔ38/04”.

Αύξησε τις προκηρυχθείσες θέσεις των οικογενειακών γιατρών στην Κρήτη, έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη της αρμόδιας ΔΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button