ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Νέο «τσεκούρι» και στα λεφτά των φυσικοθεραπευτών! Τι ζητά ο κλάδος

Δεν κουρεύει τελικά μόνο από τα χρήματα των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ στηριζόμενος ακόμη και σε τυπογραφικά λάθη (υπογραφές, σφραγίδες κ.λ.π.) αλλά και τους φυσικοθεραπευτές. Δείτε ΕΔΩ τα κουρέματα στους γιατρούς αλλά και την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν επίσχεση: “Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση όσοι παραμένουν απλήρωτοι! Όλες οι εξελίξεις”

Ειδικότερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καλεί τον ΕΟΠΥΥ :«να σεβαστεί τον κόπο και τον ιδρώτα του συμβεβλημένου φυσικοθεραπευτή επιλύοντας τα διαδικαστικά προβλήματα που οφείλονται σε λάθη και παραλήψεις του συστήματος, κατά την εκκαθάριση με δειγματοληπτικό έλεγχο».

Όπως αναφέρει ο κλάδος, πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία από τα αποτελέσματα ελέγχου με τον νέο τρόπο εκκαθάρισης των παραπεμπτικών που καταθέτουν οι συμβεβλημένοι πάροχοι στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν κάποιες περικοπές στους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές.

Και εξηγούν: Στην εκκαθάριση του Ιανουαρίου του 2016 προέκυψαν διάφορα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στο σώμα των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών που έχουν να κάνουν με τα κενά του συστήματος καταχώρησης των παραπεμπτικών (ε-δαπυ) καθώς είναι αρκετοί οι παράμετροι που έπρεπε να υπολογιστούν για συνεδρίες φυσικοθεραπείας που δεν εκτελούνται άπαξ, αλλά έχουν μια χρονική διάρκεια.

«Επίσης η παντελής έλλειψη υποτυπώδους ελέγχου στα κατατεθειμένα παραπεμπτικά από περιφερειακές διευθύνσεις που είχαν αποδεδειγμένα αυξημένο όγκο εργασίας, δημιούργησε στρεβλώσεις όσον αφορά τις καταθέσεις πχ ειδικών γνωματεύσεων στις φυσικοθεραπείες κατ΄ οίκον, όπου εδώ θα πρέπει να αναφερθεί και η συνυπευθυνότητα των ελεγκτών ιατρών που δεν έπρεπε να θεωρούν τέτοια παραπεμπτικά».

Όλα αυτά τα επιμέρους προβλήματα και μερικά ακόμη έχουν αφήσει εκατοντάδες φυσικοθεραπευτές απλήρωτους που πρέπει να ακολουθήσουν την πρακτική των ενστάσεων που σημαίνει πολυήμερες καθυστερήσεις στις πληρωμές.

«Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει καθυστερήσει δραματικά, λόγω της εισαγωγής του νέου τρόπου εκκαθάρισης» αναφέρουν οι φυσικοθεραπευτές.

Και βέβαια ο κλάδος περιμένει χρήματα του ακόμη από το 2010: «Επίσης θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επιταχύνει τις πληρωμές για τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2016 και να προετοιμαστεί για την εκκαθάριση και την απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκκρεμούν από το 2010».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button