ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε το ηλεκτρονικό πλαφόν για παροχές σε ασθενείς! Πως λειτουργεί ο ατομικός φάκελος του ασθενούς

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, σε εφαρμογή τίθεται πλέον το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων, γεγονός που σημαίνει πως κάθε παροχή προς τους ασθενείς θα ελέγχεται πλέον μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Οργανισμού.

Το σύστημα ελέγχου, παρακολουθεί τη δαπάνη ανά Α.Μ.Κ.Α. σε σχέση με τα ανώτερα όρια αποδιδόμενων παροχών ανά είδος παροχής και διάρκεια ισχύος που καθορίζει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι θα γίνεται πλέον με την άλλη δαπάνη αυτή για τα γυαλιά οράσεως: “ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στην αγορά γυαλιών οράσεως! Όλη η διαδικασία”

Όταν θα υπάρχει υπέρβαση των ορίων που τίθεται από τον ΕΟΠΥΥ, ο γιατρός λαμβάνει πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της
συνταγογράφησης, μέσω μηνυμάτων και επιλογών στην οθόνη, σχετικά με τη δυνατότητα απόδοσης, κάθε παροχής, σε σχέση με όσες έχουν ήδη συνταγογραφηθεί και αποδοθεί στον ασφαλισμένο.

Η γνωμάτευση πάντως μπορεί να εκδοθεί και να εκτυπωθεί με την ένδειξη της αναγκαιότητας απόφασης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (Α.Υ.Σ.) του ΕΟΠΥΥ για την απόδοση της δαπάνης.

ντίστοιχοι έλεγχοι, έχουν προστεθεί και στην εφαρμογή εκτέλεσης των γνωματεύσεων από τους παρόχους, για τις παροχές, οι οποίες αναφέρονται σε χρηματικά όρια, ανάλογα με τα αποδιδόμενα είδη (π.χ. Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής, κτλ) με εκτύπωση αντίστοιχης ένδειξης σε περιπτώσεις υπερβάσεων.

Πρόσβαση των ασθενών στο φάκελό τους

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, κάθε ασφαλισμένος, έχει δυνατότητα αποκλειστικής πρόσβασης στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας του, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), όπου με απλό αίτημα του και ενεργοποίηση από τον θεράποντα ιατρό του, πληροφορείται προσωπικά, για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και παροχές, που έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει από τον Οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στην αγορά γυαλιών οράσεως! Όλη η διαδικασία

Σαρωτικοί έλεγχοι σε ιδιωτικές κλινικές για υπερχρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ! Τι εξετάζουν οι ελεγκτές

Άγριο κούρεμα στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button