ΆρθραΔιαβήτηςΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινάει η υποχρεωτική καταγραφή των διαβητικών σε Μητρώα! Τι αλλάζει

Σε εφαρμογή τίθεται, από σήμερα, από τον ΕΟΠΥΥ το Μητρώο ασθενών με διαβήτη. Μάλιστα η καταχώρηση είναι υποχρεωτική ενώ όπως διευκρινίζει ο ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλαγές έρχονται: Αλλάζει η συνταγογράφηση για Διαβήτη και Υπέρταση! Πως θα γίνεται

Πάντως ο οργανισμός για να καταχωρηθούν οι διαβητικοί στο Μητρώο δημιούργησε μια ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες γιατρούς τους όλοι οι πάσχοντες.

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» — «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» – «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται

Ποια αναλώσιμα δικαιούνται δωρεάν οι διαβητικοί! Νέα απόφαση του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Αναλώσιμα διαβήτη μόνο με ηλεκτρονικές συνταγές από σήμερα! Όλες οι οδηγίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button