ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Παράταση για την εγγραφή των γιατρών στο e-ΔΑΠΥ! Τι προβλήματα δημιουργήθηκαν

Έπρεπε να αναστατωθούν νοσοκομεία, Κέντρα υγείας, Μονάδες του ΠΕΔΥ, ιδιωτικά ιατρεία αλλά και εκατοντάδες γιατροί και ασθενείς για να αποφασίσει τελικώς η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσει παράταση για την εγγραφή των γιατρών στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης e-ΔΑΠΥ.

Προηγήθηκε το «κλείδωμα» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα να μην μπορούν να κάνουν δωρεάν με τον ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις τους, καθώς τα παραπεμπτικά που είχαν εκδόσει γιατροί που δεν είχαν εγγραφεί στο σύστημα μπλοκαρίστηκα. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Μπλόκο ΕΟΠΥΥ σε εξετάσεις ασθενών! Πως «κλείδωσε» το σύστημα συνταγογράφησης»

Αφού λοιπόν προκλήθηκε μπάχαλο σε όλη τη χώρα με τους ασθενείς να πηγαίνουν με τα παραπεμπτικά στα χέρια για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις και να φεύγουν άπραγοι, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε τελικώς παράταση στους γιατρούς.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «δίνεται παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ μέχρι και την 31/12/2017, μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται.

Μέχρι εκείνη την ημερομηνία το μήνυμα που εμφανίζεται: «Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ» είναι προειδοποιητικό και τα παραπεμπτικά μπορούν να εκτελεστούν κανονικά».

Πως θα γίνουν οι εγγραφές

Με βάση τις διευκρινήσεις του ΕΟΠΥΥ για τη διαδικασία πιστοποίησης γιατρών στο Μητρώο, υποχρέωση εγγραφής για πιστοποίηση στο Μητρώο του Οργανισμού, έχουν όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ή μη, που βάσει ειδικότητας πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα από τα
παρακάτω:
-συνταγογραφούν φάρμακα
-παραπέμπουν για διενέργεια εξετάσεων
-παραπέμπουν για νοσηλεία
-εκδίδουν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις

Η εγγραφή των γιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον
Οργανισμό γίνεται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), από το
πεδίο: «Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής «Εγγραφή Χρήστη».

Όσον αφορά στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, δεν
απαιτείται εκ νέου εγγραφή, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία (πχ διεύθυνση κατοικίας/εργασίας/ ιατρικός σύλλογος που ανήκουν κλπ), μέσω της επιλογής:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής ««Μεταβολή», κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν στο eΔΑΠΥ.

Όσοι γιατροί έχουν ήδη πιστοποιηθεί στο παρελθόν δεν χρειάζεται να πιστοποιηθούν εκ νέου.

Επισημαίνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του Οργανισμού ότι στο εξής, κάθε γιατρός των παραπάνω κατηγοριών, έχει την υποχρέωση να επικαιροποιεί ή διορθώνει άμεσα οποιοδήποτε από
τα μεταβλητά στοιχεία του (πχ email, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας/εργασίας
κλπ), μέσω της επιλογής «Μεταβολή» της εφαρμογής «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ», καθώς ενδέχεται να λαμβάνει ενημερώσεις ή προσκλήσεις από τον Οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κόφτης» ακόμη και σε απαραίτητες εξετάσεις στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχονται από τα λογιστήρια τα κουρέματα στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ! Τι θα δουν για τον Νοέμβριο

Τέλος τα αναισθητικά στα οδοντιατρεία! Γιατί εξαφανίστηκαν τα φάρμακα αναισθησίας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button