ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Παράταση για την εξόφληση των παλαιών οφειλών προς τους γιατρούς! Νέα νομοθετική ρύθμιση

Και αυτό διότι τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί αναστάτωση καθώς κανονικά στο τέλος Ιουνίου λήγει η προθεσμία και έρχεται η παραγραφή των οφειλών με αποτέλεσμα τα χρήματα των γιατρών κινδυνεύουν να κάνουν φτερά. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Σε 15 ημέρες η παραγραφή των παλαιών χρεών Ταμείων-ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς! Νέες προειδοποιήσεις»

Το θετικό είναι ότι ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος απέσπασε την κυβερνητική πρόθεση να δοθεί νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα των ληξιπρόθεσμων καθώς και άλλα που αφορούν την περίθαλψη και τους παρόχους υγείας, όπως clawback από πληρωμές υπηρεσιών κ.λπ., τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, τη Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

Μιλώντας στο Δ.Σ. ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είπε χαρακτηριστικά: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι το 2012, οφείλουν να εξοφληθούν, μέσα από Νομοθετική Ρύθμιση μέχρι 30.6.2017.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ

Αξιοσημείωτο είναι πως πολλά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, κ.λπ.), δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα πληρωμών μέχρι 30 Ιουνίου 2017, με επακόλουθο την παραγραφή.

Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, ή πρόκειται να γίνουν, προκειμένου να μη χαθεί ο κόπος και ο ιδρώτας των παρόχων υγείας τόσων ετών.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι υπάρχει κυβερνητική υπόσχεση για νέα παράταση, μέσα από Νομοθετική Ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές αυτές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται με καθυστέρηση η λίστα προτεραιότητας στις εντατικές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πως θα χορηγούνται τα νευρολογικά φάρμακα! Όλα τα δικαιολογητικά και για το BOTOX

Σχετικά Άρθρα

Back to top button