ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Παράταση της τελευταίας στιγμής για πληρωμές για γυαλιά οράσεως έως 31 Σεπτεμβρίου!

Αρχική > Άρθρα > ΕΟΠΥΥ: Παράταση της τελευταίας στιγμής για πληρωμές για γυαλιά οράσεως έως 31 Σεπτεμβρίου!

Παράταση στις πληρωμές για τα γυαλιά οράσεως έως το τέλος Σεπτεμβρίου έδωσε τελικά η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να εισπράξουν κανονικά τα χρήματα που δικαιούνται.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε η κυβέρνηση, παρατείνεται έως τις 30.9.2019 η προθεσμία απευθείας αποζημίωσης των δικαιούχων περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Έτσι όσοι ασφαλισμένοι έχουν αγοράσει γυαλιά οράσεως, θα μπορούν να εισπράξουν τα 100 ευρώ που δικαιούνται απ’ ευθείας από τον Οργανισμό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Προηγουμένως η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούσε να δοθεί παράταση στις απ’ ευθείας πληρωμές έως τις 31.12.2019 ώστε -όπως ανέφερε – να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση πως θα διαχειριστεί το θέμα της αποζημίωσης των καταστημάτων οπτικών. Δείτε ΕΔΩ τι λένε οι οπτικοί για τις συμβάσεις: “ΕΟΠΥΥ: Μετρητά για τα γυαλιά οράσεως μόνο μέχρι 30 Ιουνίου! Τι λένε οι οπτικοί”

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος των οπτικών έχει αρνηθεί να συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για να πληρώνεται με voucher, γι αυτό και οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να αγοράζουν οπτικά είδη πληρώνοντας τα με δικά τους χρήματα και στη συνέχεια διεκδικούν το πόσο από τον ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button