ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Παράταση 6 μηνών για τους οπτικούς για να πιστοποιηθούν! Πως θα παίρνουμε γυαλιά οράσεως

Πρόκειται ουσιαστικά για μία παράταση που αφορά και στις συμβάσεις με τον Οργανισμό καθώς για να μπορούν οι οπτικοί να χορηγούν γυαλιά σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει και να διαθέτουν εκτός από σύμβαση και πιστοποίηση.

Με την εξάμηνη παράταση, φαίνεται πως ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα στον κλάδο καθώς οι οπτικοί αρνούνταν να συμβληθούν αφού θα έπρεπε αυτοί να πληρώνουν εξ αρχής το κόστος των γυαλικών οράσεως. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: ΕΟΠΥΥ: Γυαλιά οράσεως με αγκάθια! Συνεχίζεται η κόντρα οπτικών υπ.Υγείας

Γι αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από οπτικούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Πως θα παίρνουμε γυαλιά

Η παράταση αυτή, φαίνεται πως διατηρεί το υπάρχον σύστημα και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν κανονικά στα καταστήματα οπτικών να παίρνουν τα γυαλιά τους, πληρώνοντας συμμετοχή 100 ευρώ τα οποία στη συνέχεια θα τα διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ.Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος»

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πάντως πως στον ΕΟΠΥΥ επιχειρείται να γίνουν συμβάσεις με όσους οπτικούς έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον παρά την αντίδραση του κλάδου.

Βέβαια αυτό θα σημαίνει ότι μόνο σε μερικά καταστήματα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δε θα προπληρώνουν για αγορά γυαλιών οράσεως τα 100 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button