ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Παρατείνονται όλες οι γνωματεύσεις για γυαλιά οράσεως! Νέες προειδοποιήσεις προς τους οπτικούς

Συνεχίζεται το σίριαλ μεταξύ της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των Οπτικών καθώς ο Οργανισμός επανέρχεται στο πρόβλημα που έχει προκύψει δίνοντας παράταση στα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά αλλά στέλνοντας και τελεσίγραφο στους οπτικούς.

Να σημειωθεί ότι οι οπτικοί αρνούνται να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ βάση των οποίων θα χορηγούν δωρεάν τα γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους που θα διαθέτουν όμως ένα voucher των 100 ευρώ και θα πληρώνονται αργότερα από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κλάδος εκφράζει τους φόβους του ότι θα αποπληρώνεται έπειτα από πολύ καιρό από τον Οργανισμό και μάλιστα για είδη που θα έχουν προπληρωθεί από τα καταστήματα, ενώ είναι πιθανό να χρειασθεί να κάνει και υποχρεωτικές εκπτώσεις της τάξης του 30% κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ πως θα εφαρμοζόταν το νέο σύστημα από τον Οκτώβριο: «Πως θα παίρνουν γυαλιά οράσεως οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από 1η Οκτωβρίου! Όλη η διαδικασία»

Παράταση για τις γνωματεύσεις

Πάντως ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την πληρωμή με τη «βεβαίωση πληρωμής» (σ.σ.: voucher).

Γι αυτό και θα ενημερωθούν σχετικά με εγκύκλιο όλες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ να παραλαμβάνουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων για εξόφληση των γυαλιών οράσεως.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε συνάντηση παρουσία του Αντιπροέδρου του Οργανισμού, των Γενικών Διευθυντών, των αρμόδιων υπαλλήλων, καθώς και των μελών του Δ.Σ. που είναι μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και των ασφαλισμένων.

Τελεσίγραφο στους οπτικούς

Μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί τους οπτικούς ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν ο κλάδος δεν αλλάξει άποψη. Όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό: «Σε περίπτωση που η Ένωση παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις της, μετά και την συνάντηση, να δοθεί εντολή προς το Νομικό Τμήμα του Οργανισμού να διερευνήσει όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων του Οργανισμού, της συγκεκριμένης παροχής, αφού επί της ουσίας τα καταστήματα οπτικών τους αρνούνται την παροχή υπηρεσίας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ελάχιστα καταστήματα οπτικών ειδών έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναζητούν εναγωνίως ένα που να διαθέτει σύμβαση με τον Οργανισμό ώστε να μη χρειασθεί να πληρώσουν από την τσέπη τους το ποσό των 100 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα διαθέσει για γυαλιά οράσεως; Όλη η απόφαση

ΕΟΠΥΥ: Με ειδική σήμανση τα συμβεβλημένα καταστήματα Οπτικών ειδών! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button