ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνει τον Αύγουστο για… Ιανουάριο! Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Όλα αυτά βέβαια εφόσον γίνουν οι εκκαθαρίσεις. Όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), οι γιατροί ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών.

Σύμφωνα με τα όσα τους επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, στόχος είναι έως τον Αύγουστο 2017 να έχουν πληρωθεί οι 3 πρώτοι μήνες του τρέχοντος έτους και εν συνεχεία τον Σεπτέμβριο να εξοφληθεί και ο Απρίλιος.

Εάν ο ΕΟΠΥΥ ενισχυθεί με προσωπικό, με οποιονδήποτε τρόπο και από οπουδήποτε, τότε θα μπορέσουν να επιταχυνθούν οι εκκαθαρίσεις και πληρωμές των δαπανών αυτών, όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καθόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα.

Σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, έγινε γνωστό ότι θα πληρωθούν οι οφειλές του ΟΠΑΔ (και το υπόλοιπο 10% προ του 2012) και καταβάλλεται προσπάθεια και για κάποια μικρά επιμέρους ταμεία.

Ωστόσο, με το ΤΑΠΟΤΕ υπάρχει εμπλοκή, λόγω προβλημάτων στην εκκαθάριση, και έχει ζητηθεί η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με το ΕΟΠΥΥ, την εκκαθάριση των ταμείων πλην ΟΠΑΔ, Οίκου Ναύτου και ΤΑΠΟΤΕ έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ. Έχει ζητηθεί νομοθετική ρύθμιση για παράταση του προγράμματος πληρωμής των ληξιπρόθεσμων που λήγει 30/6/2017 με παράλληλη μη παραγραφή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Πόσες ώρες θα εργάζονται οι γιατροί του ΕΣΥ; Νέες ανακοινώσεις από το υπ. υγείας

Έως 27 Ιουλίου POS σε όλα τα Ιατρεία! Σε διαπραγματεύσεις για τις προμήθειες των Τραπεζών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button