ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται για τον Αύγουστο τα εργαστήρια!

Μπορεί να μπήκε για τα καλά ο χειμώνας αλλά ρευστό με …καλοκαιριάτικη γεύση θα δούνε στους λογαριασμούς τους όσοι διαθέτουν διαγνωστικό εργαστήριο ή κέντρο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ από την Τετάρτη 02/12/2015, έχει πιστώσει την προκαταβολή για τον περασμένο Αυγούστου.

Διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια σύμφωνα με την ενημέρωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) θα δουν ρευστό στους λογαριασμούς τους. Βέβαια υπολείπεται το υπόλοιπο του Αυγούστου, αλλά και όλοι οι άλλοι μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο που διανύουμε, ενώ ήδη έχουν κουρευτεί άλλοι δύο μήνες στο πλαίσιο της υποχρεωτικής έκπτωσης που γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν για τον κλάδο λόγω και του νέου rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Υγείας με νέα υπουργική απόφαση. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές πολλά κέντρα ενώ θα πραγματοποιούν εξετάσεις, οι αποζημιώσεις τους θα κουρεύονται πολύ πάνω από το 50%.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΠΑΣΙΔΙΚ μιλά για τεράστια προβλήματα, οικονομικά και άλλα, που έχουν συσσωρευτεί στις ιδιωτικές μονάδες παροχής Π.Φ.Υ. Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, μετά «την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση που επιδεικνύει το Υπουργείο Υγείας προς την ιδιωτική Π.Φ.Υ. , (μολονότι έχουμε αιτηθεί συνάντηση πολλές φορές), η οποία εξυπηρετεί πάνω από το 90% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όχι μόνο».

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ακόμη ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης των ιδιωτικών μονάδων Π.Φ.Υ. «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, των εργαζομένων σε αυτές και των οικογενειών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο άγριο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις ζητούν οι δανειστές!

Διαγνωστικές εξετάσεις: Νέο άγριο ψαλίδι λόγω 3ου μνημονίου! Τι κόβεται

Διαγνωστικές εξετάσεις με το…δελτίο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ! Πόση αποζημιώση αντιστοιχεί στον καθένα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button