ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για τον Φεβρουάριο! Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Αρχική > Άρθρα > ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για τον Φεβρουάριο! Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Μαζί με το… ΔΝΤ που πήρε τη δόση του από το ελληνικό κράτος, ρευστό στους λογαριασμούς τους θα δουν και όλοι οι ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αργά το απόγευμα της Δευτέρας κατατέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στους λογαριασμούς του ΕΟΠΥΥ 43,7 εκατ. ευρώ, που αποτελούν μια ολόκληρη μηνιαία χρηματοδότηση του Οργανισμού. Να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΕΟΠΥΥ λάμβανε μισές χρηματοδοτήσεις λόγω έλλειψης ρευστού στα κρατικά ταμεία.

Με την κρατική αυτή χρηματοδότηση των 43,7 εκατ. ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει να πληρώνει όλους τους παρόχους που μεταξύ άλλων είναι γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές, φαρμακευτικές εταιρείες κ.α.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσουν να εκδίδονται τα εντάλματα για όλους τους παρόχους, θα ακολουθήσει η διαδικασία του παρέδρου και αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία.
Γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές, φαρμακευτικές εταιρείες κ.α αναμένεται να δούνε χρήματα στους λογαριασμούς τους το αργότερο έως της αρχές της άλλης εβδομάδας!

Οι φαρμακοποιοί αναμένεται την Τρίτη 12 Μαΐου να εισπράξουν το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Όμως μπορεί η δόση των 43,7 εκατ. ευρώ να κατατέθηκε στον ΕΟΠΥΥ, το πρόβλημα ωστόσο της καθυστέρησης στη χρηματοδότηση του οργανισμού παραμένει.
Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να εισπράξει εδώ και καιρό όσα του αναλογούν από την κοινωνική ασφάλιση και τον κλάδο υγείας, καθώς τα χρήματα παρακρατούνται για να πληρωθούν οι συντάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Επιστολή στους γιατρούς για τις 200 δωρεάν επισκέψεις! «Ή τις καταγράφετε ή φεύγετε»!

Σε ένα μήνα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Το μεγάλο «κόλπο» της προκήρυξης. Όλο το παρασκήνιο

Φαρμακοποιοί κατά Άδωνι για τις πληρωμές: «Εσείς μας πληρώνατε αργότερα»! Απειλούν με στάση κατά ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές κλινικές προς υπ.Υγείας: «Αδυνατούμε να λειτουργήσουμε»! Πόσα τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button