ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Που θα κατανείμει τα έσοδά του! Τα «τυράκια» του Οργανισμού

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα του νέου μνημονίου, σε ετήσια βάση:

-κατ’ ανώτατο όριο τέσσερα εκατ. ευρώ (4.000.000 ευρώ) θα διανέμονται στο προσωπικό του Οργανισμού, ανάλογα με τη θέση, το βαθμό του, καθώς και το βαθμό συμμετοχής του τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού των νέων μεθοδολογιών ελέγχου όσο και κατά το στάδιο διενέργειας των ελέγχων.

Το «χρυσό» μπόνους που θα μοιράζει ο ΕΟΠΥΥ, είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο στους γιατρούς όσο και στους φαρμακοποιούς.

Μάλιστα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε δηλώσει επισήμως πως θα μπλοκάρει το μπόνους, δεδομένου ότι ο Σύλλογος εκπροσωπείται και στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Μπλοκάρουν το «χρυσό» μπόνους 4 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του ΠΙΣ! Τι αποφάσισαν»

Ωστόσο στην πράξη δεν έγινε τίποτε. Έτσι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται και στο πολυνομοσχέδιο, τη στιγμή μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστά …σε όποιον μιλά ελληνικά.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ότι «κατ’ ανώτατο όριο δύο εκατ. ευρώ (2.000.000 ευρώ) θα αξιοποιούνται για την προαγωγή προγραμμάτων ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αναφορικά με τους σκοπούς και τους στόχους του σε δεδομένη χρονική περίοδο».

Ακόμη άλλα τέσσερα εκατ. ευρώ (4.000.000 ευρώ) θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των υποδομών του Οργανισμού τόσο σε νέες τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, καθώς και με την ανάπτυξη συστημάτων δημιουργίας νέων πηγών εσόδων, όσο και σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα από τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ κατ ανώτατο όριο 40% θα καλύπτει τις υποχρεώσεις του Οργανισμού προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών ενώ σε ποσοστό 10% θα καλύπτονται άλλες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Στον Καιάδα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τα νέα σαρωτικά μέτρα κατά των ιδιωτών γιατρών

Στον «αέρα» 100.000 αιτήματα ασφαλισμένων προς τον ΕΟΠΥΥ! Πότε θα πάρουν τα χρήματά τους

Επιστολή φωτιά της Διευθύντριας ελέγχου του ΕΟΠΥΥ που καρατομήθηκε! Το αινιγματικό μήνυμα προς το υπ.Υγείας

Καρατόμησαν την επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Απόλυση με email στον ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από την καρατόμηση της Διευθύντριας Ελέγχου

Από τον ΕΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ! Μετακινήσεις υπαλλήλων για να χτυπηθεί η γραφειοκρατία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button