ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Ηλεκτρονικές συνταγές και για αναπνευστικά είδη από Δευτέρα!

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα ο παραιτηθείς πρόεδρος Δημήτρης Κοντός, «Από 9/2/2015 δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για Αναπνευστικά Είδη στις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, παρά μόνον εκτυπωμένες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις.
Ήδη πάντως εκδίδονται ηλεκτρονικά από τα μέσα Ιανουαρίου οι Γνωματεύσεις Αιμοκαθάρσεων και Οπτικών. (Πατήστε κλικ ΕΔΩ για το σχετικό θέμα)

Οι γιατροί θα πρέπει να ενταχθούν μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, στο ηλεκτρονικό σύστημα ώστε να μπορούν να εκδίδουν τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις ενώ σταδιακά θα πρέπει όλοι τους, ανά ειδικότητα, να συνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Διαφορετικά δε θα μπορούν να εκδίδουν τις γνωματεύσεις.

Ήδη δη έχει μπει ηλεκτρονικό φρένο στις συνταγές για γυαλιά οράσεως ενώ όλοι οι οφθαλμίατροι έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα e-ΔΑΠΥ για να μπορούν να δώσουν τη σχετική γνωμάτευση στους ασθενείς τους ηλεκτρονικά. Αντίστοιχα έχουν πιστοποιηθεί και οι γιατροί που χορηγούν υλικά για αιμοκαθάρσεις.

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΠΥΥ δίνει για γυαλιά οράσεως το ανώτερο ποσό των 100 ευρώ κάθε 4 χρόνια για τους ενήλικες, ενώ για τα παιδιά πλέον δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός εξαιτίας της ανάπτυξης και της συνεχούς αλλαγής των προβλημάτων όρασης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα και τα ορθοπεδικά είδη όπως νάρθηκες καθώς έχει διαπιστωθεί πως σε πολλές περιπτώσεις δίνονται γνωματεύσεις για αγορά διαφόρων προϊόντων χωρίς λόγο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button