ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πως θα αποζημιώνονται αναλώσιμα για την κοιλιοκάκη και το διαβήτη! Όλες οι αλλαγές

Νέες οδηγίες για την αποζημίωση των συνταγών αναφορικά με τα είδη για την αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, καθώς και για τα επιθέματα με γνωμάτευση για το σακχαρώδη διαβήτη εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός, ανακοίνωσε ότι μέχρι τη διαμόρφωση της σχετικής πλατφόρμας, εκτός των λοιπών δικαιολογητικών,  απαιτείται η προσκόμιση φωτοαντιγράφου βιβλιαρίου ασθενή, από το οποίο να τεκμαίρεται η συνταγογράφηση αντιδιαβητικών φαρμάκων τουλάχιστον τους προηγούμενους 2-6 μήνες.

Τα δικαιολογητικά καταθέτονται στα Τμήματα Παροχών των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Οργανισμού και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν και άλλα αναλώσιμα υλικά: ΕΟΠΥΥ: Πως θα αποζημιώνονται 26 αναλώσιμα υλικά! Δείτε ποια

Στην περίπτωση της κοιλιοκάκης, οι χειρόγραφες συνταγές ειδών για την αντιμετώπιση της νόσου – όπως συμβαίνει με όλα τα διατροφικά σκευάσματα – θα πάψουν να γίνονται δεκτές στις 31-12-16.

Μάλιστα για την αποζημίωσή τους απαιτείται η προσκόμιση γνωμάτευσης στην οποία συνταγογραφείται μηνιαία ποσότητα κάθε είδους.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η ανώτατη μηνιαία δαπάνη που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 150 Ευρώ για παιδιά έως 18 ετών και τα 100 Ευρώ για ασφαλισμένους του Οργανισμού άνω των 18 ετών.

Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία στη γλουτένη,  μια πρωτεΐνης που υπάρχει στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη βρώμη και στη σίκαλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button