ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πως θα εγγραφούν νέοι οικογενειακοί γιατροί στο σύστημα! Όλες οι οδηγίες

Εξάλλου μέχρι στιγμής ελάχιστοι είναι οι γιατροί που υπέγραψαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να γίνουν οικογενειακοί γιατροί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των 10 εκατ. ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα. Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ: “Μόνο 465 οικογενειακοί γιατροί στον ΕΟΠΥΥ για όλη τη χώρα! Πρεμιέρα με αγκάθια”

 

Γι αυτό άλλωστε οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ αφήνουν ανοικτό το σύστημα ώστε όποιος γιατρός το επιθυμεί να μπορεί να καταθέσει αίτηση και το επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τους νέους οικογενειακούς γιατρούς οι οδηγίες του ΕΟΠΥΥ προβλέπουν:

1) Οι νέοι οικογενειακοί ιατροί, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ήταν ποτέ συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και άρα δε διαθέτουν κωδικούς για την εφαρμογή eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης, πρέπει να πιστοποιηθούν στην εφαρμογή Πιστοποίησης Ιατρών και Παρόχων.
Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ
(www.eopyy.gov.gr)

Στη συνέχεια, με τους νέους κωδικούς, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν Μεταβολή στην Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ

Σημειώνεται ότι οι προηγούμενοι κωδικοί πρόσβασης στην εφαρμογή Γνωματεύσεων Παροχών ΕΚΠΥ ακυρώνονται.

2) Κάθε μήνα, θα πρέπει να υποβάλουν το σύνολο των επισκέψεων ασφαλισμένων που δέχτηκαν μέσα στην εφαρμογή eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης. Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr)

Κατά την πρώτη χρήση της εφαρμογής, πρέπει απαραίτητα να συμπληρωθεί από τον κάθε ιατρό το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου του καθώς και τυχόν απουσίες και άδειες. Τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα στους ασφαλισμένους από την εφαρμογή “Βρείτε ραντεβού με ιατρούς του ΕΟΠΥΥ“.

3) Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ιατροί έχουν την υποχρέωση ενεργοποίησης του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας των ασφαλισμένων. Η σχετική εφαρμογή και οδηγίες παρέχονται στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ στην ενότητα Πολίτες Ασφαλιστικός Φάκελος Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button