ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πόσα έδωσε το 2019 για γιατρούς, νοσήλια και υλικά! Όλες οι δαπάνες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αναλυτικά τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για το 2019 δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας. Μέσα από τις δαπάνες αυτές προκύπτουν και τα ποσά που θα κληθούν να επιστρέψουν οι πάροχοι με τη μορφή του clawback.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια δαπάνης ανά κατηγορία υπηρεσιών ή υλικών, τα οποία θα κρίνουν και την οικονομική κατάσταση των συνεργαζόμενων φορέων με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τις επιστροφές τους.

Στην υπουργική απόφαση του Βασίλη Κικίλια προβλέπεται επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ
«δύναται να συμψηφίζει το παραπάνω ποσό αυτόματης επιστροφής (clawback) με ισόποση οφειλή του προς τους αναφερόμενους στην προηγούμενη παράγραφο παρόχους για παροχή από αυτούς προς τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσιών υγείας.

Ο συμψηφισμός γίνεται μεταξύ επιστρεφόμενων ποσών από τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας και εκκαθαρισμένων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς που δημιουργήθηκαν εντός προηγούμενων οικονομικών ετών ή του ίδιου οικονομικού έτους».

Τα οικονομικά δεδομένα

Πάντως παρατηρώντας κανείς τον πίνακα τον δαπανών προκύπτει ότι έχουν γίνει μικρές μεταφορές κονδυλίων από τον έναν κωδικό στον άλλο. Άλλωστε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει για το 2020 να τροποποιήσει τις παροχές, βελτιώνοντας σε έναν βαθμό τα κονδύλια για υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε πρόσφατα το HealthReport.gr για τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ: «ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές από το νέο έτος για παρόχους και ασφαλισμένους! Όλα τα οικονομικά στοιχεία»

Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλει και η πλήρης ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας βάση της οποίας δεν θα καταγράφονται μόνο τα παραπεμπτικά που εκδίδονται αλλά και τα αποτελέσματα ώστε να είναι γνωστό εάν μία εξέταση έχει πραγματοποιηθεί και συνεπώς να είναι γνωστές οι πραγματικές δαπάνες.

Πατήστε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε όλες τις δαπάνες

HealthReport.gr- eopyy δαπανες 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο παζάρι ΕΟΠΥΥ με κλινικάρχες για τα κρεβάτια εντατικής! Όλο το παρασκήνιο

Ξεκινά ο διάλογος για τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Πως θα αμείβονται

Από κόσκινο ξανά οι λίστες χειρουργείων! Τι θα αλλάξει ο Κικίλιας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button