ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα διαθέσει για γυαλιά οράσεως; Όλη η απόφαση

Μέχρι 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι 10.000.000 ασφαλισμένοι του να προμηθευτούν γυαλιά οράσεως από τα συμβεβλημένα καταστήματα.

Γεγονός που σημαίνει στην πράξη, ότι αν η δαπάνη ξεπεραστεί και οι οπτικοί πουλήσουν περισσότερα γυαλιά οράσεως, τότε θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους το επιπλέον ποσό από εκείνο που έχει προβλεφθεί, με την μορφή είτε clawback είτε rebate.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 543) η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για το έτος 2018 για παροχές που αφορούν σε οπτικά είδη.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την απόφαση, το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης καθορίζεται στα 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ή 25 εκατ. ευρώ με αναγωγή στο εξάμηνο. Διευκρινίζεται ότι ο «κλειστός» προϋπολογισμός για το 2018 για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δαπάνες προηγούμενων ετών. Να σημειωθεί εδώ ότι ο καθορισμός κλειστού προϋπολογισμού και η «συμβασιοποίηση» των οπτικών καταστημάτων, ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους Θεσμούς στο χώρο της Υγείας.

Την ίδια στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε τις πρώτες συμβάσεις με καταστημάτων οπτικών ειδών για την παροχή σε Δικαιούχους του Οργανισμού θεραπευτικών μέσων αποκατάστασης της οπτικής οξύτητας.  Διαβάστε ΕΔΩ από πού οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα γυαλιά οράσεως: Με ειδική σήμανση τα συμβεβλημένα καταστήματα Οπτικών ειδών! Όλες οι λεπτομέρειες

Να σημειωθεί εδώ ότι η πλειοψηφία των οπτικών αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς φοβούνται πως θα μείνουν απλήρωτοι από τον οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος”

Μάλιστα τα συμβεβλημένα καταστήματα τις επόμενες ημέρες θα φέρουν ειδική σήμανση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους («Συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Συμβάσεις για 3000 οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές σοκ! Τι προτείνει

Τσουχτερά πρόστιμα σε γιατρούς που εξετάζουν δωρεάν ασθενείς από την εφορία! Όλες οι πληροφορίες

Πως αμείβονται οι γιατροί στο εξωτερικό και πως στην Ελλάδα! Οι νέες κουρεμένες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ που άναψαν φωτιές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button