ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Στις 10 Μαΐου οι καταθέσεις από παρόχους για πληρωμές Απριλίου! Πότε θα δουν ρευστό οι γιατροί

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Οργανισμό, η διαδικασία υποβολών των παραστατικών για τον μήνα Απρίλιο θα γίνει και πάλι στην Πεύκη από όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει 10 ημέρες.

Οι φάκελοι με τα παραστατικά θα παραλαμβάνονται από τον ΕΟΠΥΥ από την Τρίτη 10/05/2016 έως και την Παρασκευή 20/05/2016, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από 09:00 – 15:00.

Ενημερωτικό ότι παρέδωσαν τα παραστατικά τους (πρωτόκολλο παραλαβής) στον ΕΟΠΥΥ, θα παραλάβουν όλοι οι πάροχοι στη συνέχεια μέσω του συστήματος e-ΔΑΠΥ (Πεύκη), αλλά και από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ των Παρόχων, από τον υπολογιστή τους (ειδικά για τις περιπτώσεις όπου η αποστολή έχει γίνει με ταχυδρομική υπηρεσία).

Πληρωμές με καθυστέρηση

Στο μεταξύ άγνωστο παραμένει πότε θα πληρωθούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ την επόμενη δόση που περιμένουν από τον Οργανισμό. Η διαδικασία παραλαβής των παραστατικών σε μόνο ένα κτίριο σε αυτό της Πεύκης φαίνεται ότι δημιουργεί νέες καθυστερήσεις.
Διαβάστε ΕΔΩ τι καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί: «Στα…χαρτιά ηλεκτρονικός ο ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλουν οι απλήρωτοι γιατροί»

Βέβαια μπορεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να …διαφημίζει ότι θα εξαφανίσει με ρυθμούς εξπρές το…χαρτοβασίλειο που έχει συγκεντρωθεί σε όλη τη χώρα στις κατά τόπους διευθύνσεις του Οργανισμού, προς ώρας όμως μόνο ένα κτίριο αυτό του Πειραιά φαίνεται πως έχει αδειάσει.

Παραμένουν δεκάδες ακόμη σε όλη την Ελλάδα όπου οι κούτες συνεχίζουν να πνίγουν τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους.
Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες το HealthReport.gr: «Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ»

Το μόνο που φαίνεται να διαφέρει πια είναι ότι τα νέα παραστατικά που στέλνουν οι γιατροί και οι άλλοι πάροχοι, συγκεντρώνονται από όλη τη χώρα στην Πεύκη και όχι στις κατά τόπους υπηρεσίες. Υπηρεσίες οι οποίες όμως παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες με τις χιλιάδες κούτες των προηγούμενων μηνών και ετών.

Γι αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν στο HealthReport.gr πως οι γιατροί που έμειναν απλήρωτοι το Πάσχα δε θα εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ πριν το τέλος του μήνα Μαΐου.
Εξάλλου και τα τελευταία αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ πέρασαν μαζί με άλλων φορέων και νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να …ενισχύσουν τα γενικά ταμεία του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του

«Κουρεύονται» και οι επισκέψεις στους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει

Στα…χαρτιά ηλεκτρονικός ο ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλουν οι απλήρωτοι γιατροί

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button