Πολιτική Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Τέλος και οι δωρεάν επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς! Τι ζητούν οι γιατροί

Ούτε στους γιατρούς δε θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν δωρεάν από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς οι συμβεβλημένοι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί ξεκινούν επίσης επίσχεση.

Μετά τις ιδιωτικές κλινικές που ζητούν μετρητά για να νοσηλεύσουν τους ασφαλισμένους του οργανισμού, αλλά και τα διαγνωστικά που ξεκινούν επίσης στις 8 Δεκεμβρίου, οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την επίσχεση των γιατρών. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ θα μπλοκάρει τον οργανισμό σε πρώτη φάση έως τις 12 Δεκεμβρίου ενώ μετά ο κλάδος θα επανεξετάσει τη στάση του.
‘Έτσι οι ασθενείς θα πρέπει για όλες τις υπηρεσίες να πληρώνουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να πηγαίνουν στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για να τα διεκδικούν με άγνωστο πότε θα τα πάρουν.
Από την άλλη πλευρά ο ΕΟΠΥΥ παρά το «μπλοκάρισμα» απειλεί με διακοπή των συμβάσεων στους παρόχους που δε θα δεχθούν με πίστωση τους ασφαλισμένους. Πρόκειται κυρίως για μια κεντρική…γραμμή της κυβέρνησης προκειμένου να συγκρατηθεί το μέτωπο όσων διαμαρτύρονται και ζητούν τώρα τα χρήματά τους από τον οργανισμό και χωρίς κουρέματα. Βέβαια η τακτική του… «κόντρα στην κόντρα» δε φαίνεται να κάνει τους ιδιώτες παρόχους αυτή τη στιγμή να κάμπτονται καθώς υπερισχύει το ζήτημα της μη εξόφλησης των οφειλών.

Οι γιατροί μάλιστα όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) επισημαίνει πως «Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο , καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής. Αντί διαλόγου την Παρασκευή 28/11/14 ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε δελτίο τύπου όπου απειλεί με διακοπή σύμβασης όλους όσους ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας καθώς ο ΕΟΠΥΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των παρόχων.

Με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ύφος απειλεί όλους όσους χρηματοδότησαν ατόκως την υγεία των Ελλήνων τα τελευταία 4 έτη. Συνεχίζει να μην προχωρά σε διάλογο για το κείμενο της νέας σύμβασης μεταξύ ιατρών και ΕΟΠΥΥ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button