ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στην αγορά γυαλιών οράσεως! Όλη η διαδικασία

Συγκεκριμένα μέχρι πρότινος οι ασφαλισμένοι πλήρωναν από την τσέπη τους την δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως και στη συνέχεια κατέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να λάβουν τα 100 ευρώ που κάλυπτε ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΟΠΥΥ: Και γυαλιά οράσεως με το σταγονόμετρο! Τι αλλάζει από 10 Αυγούστου

Πλέον με τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, η διαδικασία απλοποιείται, για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι σε ουρές για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους. Έτσι κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να προμηθεύεται τα γυαλιά οράσεως του από το συμβεβλημένο οπτικό ο οποίος θα εκτελεί τη “συνταγή” του συμβεβλημένου οφθαλμίατρου!

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι από τον επόμενο μήνα, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

Στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback).

Καλούνται οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την ανάρτηση, αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική ημερολογιακή ταξινόμηση και διεκπεραίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκαταλείπουν τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατροί! Γιατί αποχωρούν

Παρασκήνια: Μάχη για τη θέση στον ΕΟΠΥΥ στη «γαλάζια» παράταξη!

ΕΟΠΥΥ προς παρόχους: Παράταση για υποβολές δικαιολογητικών με τον παλιό τρόπο μέχρι 30 Απριλίου!

Πόσα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις; Τα κονδύλια και οι ανάγκες

ΕΟΠΥΥ: Ψηφιακή μαστογραφία με 35 και 30 ευρώ! Νέες διευκρινήσεις για παρόχους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button