ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά για τις ουρές στα φαρμακεία

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο ΕΟΠΥΥ για την ταλαιπωρία που βιώνουν οι βαριά πάσχοντες στην προσπάθειά τους να πάρουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Με μια ετεροχρονισμένη ανακοίνωσή του ο Οργανισμός απαντά στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ χωρίς ουσιαστικά να δίνει εξηγήσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Θεσσαλονίκη!

Δείτε ΕΔΩ τι κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ: ΕΟΠΥΥ: Οδύσσεια χιλιομέτρων για να προμηθευτούν ακριβά φάρμακα οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδος! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Απλά η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει ότι το φαρμακείο της Τούμπας εξυπηρετεί 350 – 600 ασθενείς καθημερινά, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός είναι κάτοικοι άλλων δήμων που μπορούν να εξυπηρετηθούν από φαρμακεία του Οργανισμού που λειτουργούν στους τόπους διαμονής τους. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών ή συνοδών τους, τόσο από την Περιφέρεια όσο και όσων διαμένουν στην περιοχή.

Κατά τα λοιπά η ανακοίνωση περιορίζεται μόνο σε ευχολόγια και στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων.

Συνολικά στη χώρα λειτουργούν 34 φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ενώ υπάρχουν και επιπλέον 70 σημεία διανομής –κυρίως σε Κέντρα Υγείας και δημόσιες υπηρεσίες– σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, στα οποία αποστέλλονται φάρμακα υψηλού κόστους (εκτελεσμένες συνταγές) για τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ οι ασθενείς ή οι συνοδοί τους που προσέρχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρουν λόγω έλλειψης φαρμακοποιών ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει αναπτύξει φαρμακεία σε πολλούς νομούς της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπηρετούν 120 Φαρμακοποιοί και η κάλυψη των αναγκών απαιτεί την πρόσληψη άλλων τόσων. Δείτε ΕΔΩ ένα από τα χαρακτηριστικά ρεπορτάζ: “Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! (ΦΩΤΟ)”

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο η διοίκηση του Οργανισμού ισχυρίζεται ότι σε μηνιαία βάση εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού περισσότεροι από 80.000 ασφαλισμένοι και 4.500 ανασφάλιστοι. Η ετήσια δαπάνη για τα φάρμακα που διακινούνται από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπερβαίνει το 1 δις ευρώ. Η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή των ασθενών.

 

 

 

 

 

Σε όλα τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται είτε απευθείας είτε προγραμματισμένα (για επαναλαμβανόμενες συνταγές), κατά μέσο όρο, σε περίπου μία εβδομάδα ώστε να εξασφαλίζεται συνέχεια της θεραπείας.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις Υγειονομικές Περιφέρειες Μακεδονίας (3η) και Μακεδονίας – Θράκης (4η) λειτουργούν για την εξυπηρέτηση του κοινού 7 αυτόνομα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και 16 σημεία διανομής –αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! (ΦΩΤΟ)

Παρασκήνια: Η έλλειψη ντροπής του ΕΟΠΥΥ για τους βαριά πάσχοντες και τις ουρές για ένα φάρμακο!

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης στο HealthReport.gr: Τι θα αλλάξω στον ΕΟΦ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button