ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Το 2017 πληρώνονται για…Αύγουστο εργαστήρια και διαγνωστικά! Όλο το χρονοδιάγραμμα

Με βάση την ενημέρωση από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), τον Ιανουάριο αναμένεται να πληρωθεί ο κλάδος τον περασμένο Αύγουστο.

Ειδικότερα οι πληρωμές έχουν προγραμματισθεί ως εξής:

-Έχουν οριστικοποιηθεί οι απαιτήσεις του 93% των παρόχων για τον μήνα Μάιο και η ενταλματοποίηση τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
Γεγονός που σημαίνει ότι περί τα μέσα του μήνα ο κλάδος θα πληρωθεί τον Μάιο.

-Ξεκινούν οι εκκαθαρίσεις για τον μήνα Ιούνιο με σκοπό η οριστικοποίηση τους να έχει ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μέσα Νοεμβρίου, με βάση τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ώστε τα μετρητά να κατατεθούν περί τα τέλη του χρόνου.

Στόχος είναι ο μήνας Ιούνιος να έχει οριστικοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αλλά και ο Ιούλιος, έτσι ώστε μαζί με το Μάιο να πληρωθούν τέλος του έτους 3 μήνες.

-Όσο για τον Αύγουστο με βάση τους υπολογισμούς δεν αναμένεται να εξοφληθεί στο 2016 αλλά πιθανότατα το 2017 μέσα στον Ιανουάριο.

Σχετικά με τι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυτές θα καταβληθούν από τον ΕΟΠΥΥ με εκπτώσεις. Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπεται: «Πληρώνει τα παλιά χρέη του ο ΕΟΠΥΥ πριν το 2012! Δείτε τι εκπτώσεις ζητά»

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε τον ΠΑΣΙΔΙΚ ότι έχει λάβει την αντίστοιχη χρηματοδότηση και προχωρά στην πληρωμή των παλαιών απαιτήσεων του κλάδου από τα ασφαλιστικά ταμεία της προ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περιόδου.

διαγνωστικές εξετάσεις

Η αρχή θα γίνει με τον Οίκο Ναύτου, ενώ θα ακολουθήσουν το ΤΑΥΤΕΥΚΩ, το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα ταμεία που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει αυτό το έργο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Επίσης σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΙΚ, θα ξεκινήσει και η πληρωμή του υπολοίπου 10% του πρώτου έτους λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (2012), όπως προβλέπει το άρθρο 52 του πρόσφατου νόμου 4430 (Φ.Ε.Κ. 205/31-10-2016).

«Αναφορικά με το σύνολο των απαιτήσεων μας των ετών 2013-2015, αυτές θα εκκαθαριστούν με δειγματοληπτικό έλεγχο σύμφωνα με την πρόσφατη Υ.Α. 38642 (Φ.Ε.Κ. 1536/31-05-2016) και τα υπόλοιπα που θα προκύψουν από τα ποσά που ήδη έχει καταβάλει ο Οργανισμός στους παρόχους, αυτά θα συμψηφίζονται με το rebate και το claw back των αντίστοιχων ετών» αναφέρει ο ΠΑΣΙΔΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται και πάλι άγρια κουρέματα στα λεφτά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι κόβεται

ΕΟΠΥΥ: Εν κρυπτώ ανανέωση συμβάσεων επ΄αόριστον για όλους τους παρόχους!

Τρόικα ξανά με μαστίγιο για φάρμακα και διαγνωστικά! Οι νέες επιπλήξεις

Εργαστηριακοί γιατροί: Αυξήστε τώρα τα χρήματα για εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ, αφανιζόμαστε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button