ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: «Χρυσώνει» το χάπι στους απλήρωτους γιατρούς! Τι έταξε

Κόκκινος συναγερμός φαίνεται ότι έχει σημάνει στον ΕΟΠΥΥ μετά τη ανακοίνωση των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ότι ξεκινούν επίσχεση από την 1η Ιουνίου. Απόλυτα δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς ότι οι ιδιώτες γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού και τα φορολογικά και την απλήρωτη εργασία τους από τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες της επίσχεσης και τα αίτια που αναφέρουν: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις από 1η Ιουνίου»

Μπροστά στον κίνδυνο να διακοπούν οι δωρεάν επισκέψεις στους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους εξαιτίας της μη πληρωμής των γιατρών, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης έταξε στους γιατρούς ότι θα πληρωθούν άμεσα τις επισκέψεις το μηνός Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Antenna ο κ.Μπερσίμης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι άμεσα θα γίνει η εκκαθάριση των παραστατικών που έχουν αποστείλει οι γιατροί ώστε να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες τα χρωστούμενα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης

Ωστόσο σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), αρκετοί γιατροί δε θα πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος. Δείτε ΕΔΩ πως θα χάσουν τα λεφτά τους πολλοί γιατροί με συνέπεια η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να προσφεύγει στη δικαιοσύνη: «Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα νέα κουρέματα! Στον αέρα οι εκκαθαρίσεις χρεών»

Να σημειωθεί πάντως ότι οι…οδηγίες της τρόικας προβλέπουν αποπληρωμή όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους. Βέβαια το πρώτο κονδύλι που θα δοθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την …άφιξη της δόσης, μάλλον θα είναι περιορισμένο. Διαβάστε ΕΔΩ: «Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ από την πολυπόθητη δόση των δανειστών! Όλες οι πληροφορίες»

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι μετά την τελική συμφωνία-αξιολόγηση θα δοθούν όλα τα χρήματα που οφείλονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ.Υγείας: «Θα εξοφλήσουμε ιδιώτες και νοσοκομεία μετά την αξιολόγηση!»

Δείτε πως κουρεύει τα λεφτά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ!

Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα νέα κουρέματα! Στον αέρα οι εκκαθαρίσεις χρεών

ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button