ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ χωρίς οδοντιάτρους και χρήματα!

Θες ωραίο …χαμόγελο και υγιή οδοντοστοιχία, βάλε το χέρι στην τσέπη, φαίνεται ότι λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ο μεγαλύτερος οργανισμός Υγείας της χώρας ο ΕΟΠΥΥ. Και αυτό διότι για οδοντιατρική κάλυψη δίνει …ψίχουλα, ενώ για να βρεις οδοντίατρο θα πρέπει μάλλον να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη.

Τρανή απόδειξη τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα και παρουσίασε και στον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
Και πώς να εξυπηρετηθεί κανείς όταν στα περιβόητα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ υπάρχουν μόλις 700 οδοντίατροι σε όλη τη χώρα για 10 εκατ. ασφαλισμένους.

Και πώς να έχουν οδοντιατρική περίθαλψη οι ασφαλισμένοι όταν το κονδύλι που προβλέπεται για φέτος είναι μόλις 2 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή χρειάζεται περίπου μία μόνο πόλη για να μπορεί να πηγαίνει σε οδοντίατρο δωρεάν.
Να σημειωθεί ότι το 2014 σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία είχαν διατεθεί 60 εκατ. ευρώ, κονδύλι που ήταν ήδη ανεπαρκές.

Και το ζήτημα είναι πώς να γίνουν συμβάσεις με ιδιώτες οδοντιάτρους και τον ΕΟΠΥΥ με μόλις 2 εκατ. ευρώ που δεν επαρκούν για απολύτως καμία κάλυψη.
Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr προτίθεται να κάνει ανακατανομή των κονδυλίων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2015, ενώ όλα δείχνουν ως θα υπάρξει ενίσχυση της χρηματοδότησης για ιατρικές επισκέψεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button